Chablismästaren i Bourgogne

1973 gifte sig Jean-Marc med dottern till en vinmakare. Här startade hans vinintresse och den första vingården planterades i samband med sonens, Julien, födelse. Därefter har han med stor precision och alltid med naturen i första rummet byggt upp sin egendom, hektar för hektar. Idag omfattar egendomen 200 hektar. Vissa druvor köps fortfarande in för att kunna täcka egendomens behov.

Jordmån och druva står alltid i centrum. Historiskt har Brocard alltid lagrat sina viner på rostfria ståltankar, men Julien Brocard, som är ansvarig för vingårdarna, har på senare år börjat använda stora ekliggare i större utsträckning på Premier Cru– och Grand Cru-vinerna. Detta gör man inte för att ge en ekfatskaraktär till vinerna utan för den positiva, försiktiga syrekontakten som ekliggarna ger. Varje vingårdsläge vinifieras separat för att kunna ta till vara på varje enskilt områdes egenhet. De olika vinerna får därför olika uttryck – mineralrika, fruktiga, raffinerade eller koncentrerade.

Sedan 1999 är Julien Brocard, sonen i familjen, vingårdsansvarig. Hans stora intresse för biodynamiska odlingar har gjort att man idag arbetar biodynamiskt i en stor andel av vingårdarna.
Brocard är idag en av de största ekologiska odlarna i hela Bourgogne.

Brocard har fått många utmärkelser, både i Frankrike och internationellt. I Sverige har Brocard bland annat vid ett flertal tillfällen utsetts till Årets Producent och Årets Vinmakare av tidningarna Vin och Mat och Gourmet. Jean-Marc Brocard kan stolt titulera sig som Chablismästaren i Bourgogne!

>> Läs mer om Chablis och dess spännande historia!

FRANKRIKE

De klassiska franska vindistrikten har varit och är fortfarande den stora förebilden för vinproducenter i hela världen

Frankrike kan stoltsera med viner i absolut världsklass i nästan samtliga stilar. Här finns stor mångfald av både jordmån och klimat med tre olika klimatzoner, maritimt, kontinentalt och medelhavsklimat. Terroir är det stora ledordet för många av Frankrikes vinproducenter dvs, kombinationen mellan klimat, jordmån och druva.

Fakta

Producent:

Jean-Marc Brocard

Vinmakare:

Julien Brocard och Odile Van der Moere

Grundades:

1973

Land:

Frankrike

Region:

Chablis

Yta:

200 hektar

Webbplats:

brocard.fr/en/

Ta kontakt

Polhemsgatan 20 A 112 36 Stockholm
info@johanlidbyvinhandel.se
08-792 03 50

Välkommen till Johan Lidby Vinhandel

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år.

ÄR DU 25 ÅR ELLER ÄLDRE?
NEJ