Personligt urval sedan 1999

Noga utvalda viner med omtanke om människan och vingården

Vårt sortiment

Upptäck

Hitta ditt favoritvin!

Välj

Välj dina viner och lägg till i din favoritlista.

Hämta ut

Beställ via Systembolaget, skriv ut din lista och hämta dina viner.

Jag letar efter ett från som passar till

Champagne Valentin Leflaive

Nyhet i beställningssortimentet! Champagne Valentin Leflaive Extra Brut Blanc de Blancs är resultatet av det nya samarbetet mellan Olivier Leflaive och den skicklige vinmakaren Erick de Sousa. Det är en helt ny Champagne som består till 100 % av Chardonnay från Côte des Blancs. Vinet produceras i Erick de Sousas vineri och lagras i burgundiska fat från Olivier Leflaive. Det här en frisk Champagne med mineralsälta och en tydlig ursprungskaraktär.

Läs mer

Pinot Noir i toppklass!

Josh Jensen drömde om att odla Pinot Noir i Kalifornien och letade länge efter den perfekta platsen. Han hittade den till slut, som tur var! Calera Central Coast Pinot Noir är både generöst och inbjudande med soliga smaker av jordgubbar, hallon och smultron. Ett perfekt vin till olika kycklingrätter eller till en matig sallad.

Läs mer

Fonseca Guimaraens Vintage Port 2008

Ett fylligt och fruktdrivet portvin med en ungdomlig fräschör. Det har en stor attack och längd med fylliga karaktärer såsom choklad, mörka körsbär och kryddor. Lagra gärna länge,  flera generationer till och med. Portvin passar utmärkt till blå- och grönmögelostar och till en annorlunda variant av sangria.

Läs mer

Bli medlem i Vinklubben och upptäck en värld av nya smaker och upplevelser.

Som medlem i Vinklubben får du inbjudningar till våra vinprovningar, middagar och utbildningar. Du får dessutom erbjudanden om exklusiva viner som vi får tillgång till i små partier. Detta är viner som vi endast erbjuder våra medlemmar och som ofta bara finns i begränsad mängd. Bli medlem i vinklubben idag och låt dig inspireras tillsammans med många andra vinentusiaster.

Bli medlem

Hjärtat av Polizianos vinproduktion

Favorit i repris! Nu är den äntligen tillbaka, vinet med den svarta etiketten och namnet är såklart Vino Nobile di Montepulciano 2016 från Poliziano. Tät och mörkfruktig med bra koncentration och inslag av både röda och mörka körsbär. Klar, ren, lång och välstrukturerad. Gott i höst!

Vino Nobile di Montepulciano 2016

Allt du behöver veta om Zinfandeldruvan

Zinfandeldruvan är på många sätt en okänd storhet som är den vanligaste druvsorten i svenska hem. Det är en komplex druvsort att arbeta med där slutresultatet verkligen är baserat på det arbete som sker i vingården snarare än något annat. Historiskt har många betraktat druvan som Kaliforniens inhemska druvsort, eftersom det är den vanligaste druvan som odlas där.

Läs mer

Ta kontakt

Polhemsgatan 20 A 112 36 Stockholm
info@johanlidbyvinhandel.se
08-792 03 50

Välkommen till Johan Lidby Vinhandel

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år.

ÄR DU 25 ÅR ELLER ÄLDRE?
NEJ