personligt urval sedan 1999

Noga utvalda viner med omtanke om människan och vingården

vårt sortiment

Upptäck

Hitta ditt favoritvin!

Välj

Välj dina viner och lägg till i din favoritlista.

Hämta ut

Beställ via Systembolaget, hämta dina viner eller boka hemleverans.

Jag letar efter ett från som passar till

Piedra Fluida Listàn Negro 2020

Ny bekantskap från Teneriffa – PIEDRA FLUIDA – med några av Europas höst belägna vingårdar. Det är gamla vingårdar som förvaltas med omsorg och utvecklas. Idag tar Listán Negro plats på Systembolagets tillfälliga hyllor. En inhemsk druvsort som växer på 80 år gamla vinrankor på höga höjder i vulkanisk jordmån. Elegant, kryddigt och en spännande nyhet.

Piedra Fluida Listán Negro 2020

Champagne Salon 2013

Mannen bakom Champagne Salon är visionären, esteten och champagneälskaren Aimé Salon och från början var den champagne som producerades endast till för honom själv. Mottot redan från början var “Monocru, monocépage och millesimé” vilket betyder att druvorna till vinet skulle komma från en by, Le Mesnil-sur-Oger, att vinet endast får bestå av en druvsort, Chardonnay, och endast vara årgångsbetecknat vin. Revolutionerande på den tiden men idén är densamma än idag. Föga visste monsieur Salon vilken storhet han skapade och idag vänder sig Salon till de mest passionerade av världens vinälskare. Nu ser vi fram emot lanseringen av den 44:e årgången – gör du?

Champagne Salon 2013

Seriöst, generöst, kryddigt och intensivt

Handskördade druvor, mager jordmån, gamla stockar på höga höjder och en försiktig vinmakning ger oss en smakrik och kryddig Monastrell från Jumilla i sydöstra Spanien. Noga utvald av Johan Lidby Vinhandel och i en miljövänlig förpackning. Ett vin med hög kvalitet med omtanke om människan och vingården. Nya Morra Alta Monastrell 2021 står på Systembolagets hyllor.

Morra Alta Monastrell 2022

Årets bästa viner 2023 - enligt Vinordic

Vad är en vinklubb?

En värld av nya smaker och upplevelser som vi hoppas du vill upptäcka tillsammans med oss! Som medlem i vår vinklubb får du erbjudanden om exklusiva viner som vi får tillgång till i små partier. Detta är viner som vi endast erbjuder våra medlemmar och som ofta endast finns i begränsad mängd. Du får också inbjudningar till våra vinprovningar, producentmöten, middagar och utbildningar. Bli medlem i vinklubben idag och få inspiration av många andra vinentusiaster.

>> Läs mer om Vinklubben här!

Bli medlem

Tillfälligt sortiment på Systembolaget 1 december

Seghesio Old Vine Zinfandel 2021

HYLLAT VIN från Seghesio tar plats på de tillfälliga hyllorna på Systembolaget. Högsta betyg med 6 av 6 från Linda Pérez i SvD och höga 94 poäng från Winespectator som skriver “That rare Zinfandel with finesse and briary fruit.” I huvudsak Zinfandel och alla druvor växer i tre av familjen Seghesios vingårdar där rankorna är över 50 år gamla. Fruktigt, balanserat och koncentrerat. Elin Grube på Elle Mat & Vin summerar det bra “Urgott till hemlagade lyxburgaren (snåla inte på osten)!”

Seghesio Old Vine Zinfandel 2021

Prisbelönta alkoholfria viner

Sveriges bästa alkoholfria vin kommer även i år från vår tyske producent Leitz! För andra året i rad utsågs Leitz Eins Zwei Zero Riesling till en vinnare i kategorin för alkoholfria drycker i årets Vinordic Wine Challenge. De alkoholfria vinerna är ett utmärkt alternativ för den som av olika anledningar inte vill eller kan dricka alkohol. Finns även som mousserande viner i praktiska burkar.

Weingut Leitz

Ta kontakt

Polhemsgatan 20 A 112 36 Stockholm
info@johanlidbyvinhandel.se
08-792 03 50

Välkommen till Johan Lidby Vinhandel

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år.

ÄR DU 25 ÅR ELLER ÄLDRE?
NEJ