Noga utvalda viner med omtanke om människan och vingården

noga utvalt

Upptäck

Hitta ditt favoritvin!

Välj

Välj dina viner och lägg till i din favoritlista.

Hämta ut

Beställ via Systembolaget, hämta dina viner eller boka hemleverans.

Jag letar efter ett från som passar till

Årets bästa viner 2020

Den 7 december släppte äntligen Allt om Vin nyheten om vilka som är årets bästa viner. Juryn består av några av Sveriges mest erfarna vinskribenter och provare. Allt om Vin sammanställer resultatet från årets alla provningar och de viner som fått högst betyg i de olika kategorierna bildar underlag till juryns arbete. Våra vinnarviner 2020 presenterar vi närmare när du klickar dig vidare.

Årets bästa viner 2020

Gamlitz och Château de la Liquière

Idag firar vi första 1 december i dubbel bemärkelse, förlåt vi menar trippel bemärkelse! Idag berikar vi utbudet på Systembolagets hyllor med två nyheter:

Gamlitz Sauvignon Blanc 2018 från Weingut Lackner-Tinnacher. Ett ekologiskt vin från det absoluta toppskiktet av producenter i Österrike.

Château de la Liquière Faugères 2019 får också sin plats idag.  Elegant, ekologiskt och sydfranskt för 169 kr.

Gamlitz Sauvignon Blanc

Hemleverans

Visste du att Systembolaget erbjuder hemleverans till stora delar av vårt avlånga land?

Se till att du har ett konto på Systembolaget för att beställa dina varor. Du måste också vara hemma och kunna visa upp giltig legitimation när varorna levereras.

Hemleverans

Vad är en vinklubb?

Det är en helt ny värld av nya smaker och upplevelser och vi hoppas du vill upptäcka den tillsammans med oss! Som medlem i vår vinklubb får du inbjudningar till våra vinprovningar, middagar och utbildningar. Du får erbjudanden om exklusiva viner som vi får tillgång till i små partier. Detta är viner som vi endast erbjuder våra medlemmar men som ofta endast finns i begränsad mängd. Bli medlem i vinklubben idag för att få inspiration av många andra vinentusiaster.

Aktuellt just nu: Online-provning med tema ”Leitz och Riesling”
>> 28 januari kl. 18.00

Läs mer om Vinklubben här!

Bli medlem

Årets Munskänksvin 2019

Varje år delar Munskänkarna ut pris till det vin som de anser vara årets bästa vin i alla kategorier i Sverige – Årets Munskänksvin. I år är vi extra glada eftersom utmärkelsen gick till Olivier Leflaive Bourgogne Blanc Les Sétilles 2018. Det är ett friskt och fruktigt vitt vin som passar utmärkt att servera som en aperitif eller till skaldjur, till lax eller efter middagen till ostbrickan.

 

Olivier Leflaive Les Sétilles 2018

Gör din egen vinprovning

Gör en egen vinprovning hemma tillsammans med några vänner, eller ordna en digital provning – då kan ni ju vara fler. Vi har satt ihop ett par provningar med olika tema och viner som hjälper er att komma igång. Prova Chablis, viner från Toscana, södra Rhône eller varför inte tre olika rieslingviner. Titta, dofta och smaka tillsammans. Lär er mer om vin!

Vinprovning

Ta kontakt

Polhemsgatan 20 A 112 36 Stockholm
info@johanlidbyvinhandel.se
08-792 03 50

Välkommen till Johan Lidby Vinhandel

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år.

ÄR DU 25 ÅR ELLER ÄLDRE?
NEJ