Årets Importör 2017

Noga utvalda viner med omtanke om människan och vingården

Johan Lidby Vinhandel

Upptäck

Hos oss hittar du viner från producenter runt om i världen.

Välj

Välj de viner du vill ha och lägg till i din beställningslista.

Hämta ut

Beställ via Systembolaget, skriv ut din lista och hämta dina viner.

Jag letar efter ett från som passar till

Château de Bois-Brinçon

Vi hälsar Château de Bois-Brinçon välkommen till Lidbyfamiljen. Xavier och Géraldine Cailleau har drivit egendomen sedan 1991. Vingårdarna är bland de äldsta i Anjou med en 700-årig historia bakom sig. Här produceras härligt komplexa och fruktiga viner.

Läs mer

Domaine Santa Duc är Årets Vinhus 2017

Domaine Santa Duc grundades 1874 och har en lång historia bakom sig som en av topproducenterna i Gigondas och södra Rhônedalen. Vingården drivs sedan 1985 av Yves Gras, den femte vinproducerande generationen i familjen. Santa Duc utsågs till Årets Vinhus 2017 av tidningen Allt om Vin och Sveriges ledande vinskribenter.

Läs mer

Portvinsproffs i höst

Vintage port är den främsta sortens portvin och produceras endast de år vinet bedöms kunna nå en speciellt hög kvalitet. Portvinet lagras två år på ekfat och buteljeras därefter utan att filtreras. Vinet mognar i sin flaska och därför samlas en del avlagringar s.k. fällning, i flaskan. Att servera portvin som ett riktigt proffs är varken svårt eller krångligt. En vintage port är alltid trevlig att bjuda på. Läs vidare så får du våra fem bästa tips på hur du serverar portvin som ett proffs!

Läs mer

Bli medlem i Vinklubben och upptäck en värld av nya smaker och upplevelser.

Vinklubben ordnar provningar, middagar och utbildningar samt ger erbjudande om viner i små partier. Bli medlem i vinklubben idag och låt dig inspireras tillsammans med många andra vinentusiaster.

Bli medlem

Vad är ett ekologiskt vin?

Ekologiskt odlade druvor är det som främst ligger till grund för om ett vin kan klassificeras som ett ekologiskt vin eller inte. Det finns även begränsningar för vilka tillsatser som får eller inte får användas i vineriet, men det grundläggande är att själva jordbruket sker ekologiskt. Det handlar till största delen om användande av naturgödsel istället för konstgödsel och att man inte använder sig av kemiska bekämpningsmedel i vingårdsarbetet.

Ekologiska viner i vårt sortiment

Vad är ett veganvänligt vin?

I vinindustrin har det sedan länge varit vanligt att man klarnar sitt vin under av tillverkningsprocessen. Man vill få bottensatsen att sjunka till botten och kunna ta bort den från det senare färdiga vinet. Traditionellt används produkter från djurriket för att klarna vinerna såsom äggviteämnen eller mjölkproteiner. Viner tillverkade på detta sätt är således inte veganvänliga. De som istället använder sig av enbart filtrering eller andra ämnen som bentonit (ett slags lera) är däremot veganvänliga.

Veganvänliga viner i vårt sortiment

Följ oss på Instagram @lidbyvin

Ta kontakt

Polhemsgatan 20 A 112 36 Stockholm
info@johanlidbyvinhandel.se
08-792 03 50

Välkommen till Johan Lidby Vinhandel

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år.

ÄR DU 25 ÅR ELLER ÄLDRE?
NEJ