personligt urval sedan 1999

Noga utvalda viner med omtanke om människan och vingården

vårt sortiment

Upptäck

Hitta ditt favoritvin!

Välj

Välj dina viner och lägg till i din favoritlista.

Hämta ut

Beställ via Systembolaget, hämta dina viner eller boka hemleverans.

Jag letar efter ett från som passar till

Morra Alta Organic Monastrell 2021

Seriöst och generöst! Kryddigt och intensivt!

Handskördade druvor, mager jordmån, gamla stockar på höga höjder och en försiktig vinmakning ger oss en smakrik och kryddig Monastrell från Jumilla i sydöstra Spanien. Noga utvald av Johan Lidby Vinhandel och i en miljövänlig förpackning. Ett vin med hög kvalitet med omtanke om människan och vingården. Nya Morra Alta Monastrell 2021 står på Systembolagets hyllor.

Morra Alta Monastrell 2021

Trosset Arbin Mondeuse Avalanche 2020

I hjärtat av Savoie, vid foten av de franska alperna och mitt emellan Chambéry och Albertville, har Fabien och Chloé sina vingårdar. Framför allt odlar de den lokala druvsorten Mondeuse, Savoie’s signaturdruva. Vinet som från och med 1 december kommer berika Systembolagets fasta sortiment heter Avalanche. Du hittar det på Frankrikes hylla i 117 butiker och hittar du det inte, går det att beställa.

Trosset Arbin Mondeuse Avalanche 2020

"Wow, vilket pangvin!"

”En superbargain som faktiskt är helt otrolig i sin kategori, wow vilket pangvin!” skriver Pär Strömberg på Winetable.se om nya årgången av Château de la Liquière. Egendomens flaggskeppsvin, precis i den stil av röda viner som man vill producera – friskt och nyanserat med kryddiga toner och fruktiga inslag av mörka körsbär och björnbär.

 

Château de la Liquière 2021

Årets bästa viner 2023 - enligt Vinordic

Vad är en vinklubb?

Det är en helt ny värld av nya smaker och upplevelser och vi hoppas du vill upptäcka den tillsammans med oss! Som medlem i vår vinklubb får du inbjudningar till våra vinprovningar, middagar och utbildningar. Du får erbjudanden om exklusiva viner som vi får tillgång till i små partier. Detta är viner som vi endast erbjuder våra medlemmar men som ofta endast finns i begränsad mängd. Bli medlem i vinklubben idag för att få inspiration av många andra vinentusiaster.

>> Läs mer om Vinklubben här!

Bli medlem

Tillfälliga lanseringar 26 maj

Prisbelönta alkoholfria viner

Sveriges bästa alkoholfria vin kommer även i år från vår tyske producent Leitz! För andra året i rad utsågs Leitz Eins Zwei Zero Riesling till en vinnare i kategorin för alkoholfria drycker i årets Vinordic Wine Challenge. De alkoholfria vinerna är ett utmärkt alternativ för den som av olika anledningar inte vill eller kan dricka alkohol. Finns även som mousserande viner i praktiska burkar.

Weingut Leitz

Gör din egen vinprovning

Gör en egen vinprovning hemma tillsammans med några vänner, eller ordna en digital provning – då kan ni ju vara fler. Vi har satt ihop ett par provningar med olika tema och viner som hjälper er att komma igång. Prova Chablis, viner från Toscana, södra Rhône eller varför inte tre olika rieslingviner. Titta, dofta och smaka tillsammans. Lär er mer om vin!

Vinprovning

Ta kontakt

Polhemsgatan 20 A 112 36 Stockholm
info@johanlidbyvinhandel.se
08-792 03 50

Välkommen till Johan Lidby Vinhandel

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år.

ÄR DU 25 ÅR ELLER ÄLDRE?
NEJ