personligt urval sedan 1999

Noga utvalda viner med omtanke om människan och vingården

vårt sortiment

Upptäck

Hitta ditt favoritvin!

Välj

Välj dina viner och lägg till i din favoritlista.

Hämta ut

Beställ via Systembolaget, hämta dina viner eller boka hemleverans.

Jag letar efter ett från som passar till

Albamar Albariño 2022

Nu lanseras den nya, krispiga årgången av Bodegas Albamars Albariño. Den härliga mineralsältan vittnar om vingårdarnas närhet till Atlantkusten. Skaldjur? Ja, tack! På fredag plockas äntligen årgång 2022 fram på hyllorna. “Våta stenar, salta vågor, gul frukt, citronskal, apelsin och lime. Och ett fat fyllt med skaldjur, goda såser och varm frasig vitlöksbaguette. Skål för fredag!” skriver Sofia Ander på DinVinguide.se.

Albamar Albariño 2022

Seriöst och generöst! Kryddigt och intensivt!

Handskördade druvor, mager jordmån, gamla stockar på höga höjder och en försiktig vinmakning ger oss en smakrik och kryddig Monastrell från Jumilla i sydöstra Spanien. Noga utvald av Johan Lidby Vinhandel och i en miljövänlig förpackning. Ett vin med hög kvalitet med omtanke om människan och vingården. Nya Morra Alta Monastrell 2021 står på Systembolagets hyllor.

Morra Alta Monastrell 2022

"Wow, vilket pangvin!"

”En superbargain som faktiskt är helt otrolig i sin kategori, wow vilket pangvin!” skriver Pär Strömberg på Winetable.se om nya årgången av Château de la Liquière. Egendomens flaggskeppsvin, precis i den stil av röda viner som man vill producera – friskt och nyanserat med kryddiga toner och fruktiga inslag av mörka körsbär och björnbär.

Château de la Liquière 2021

Årets bästa viner 2023 - enligt Vinordic

Vad är en vinklubb?

En värld av nya smaker och upplevelser som vi hoppas du vill upptäcka tillsammans med oss! Som medlem i vår vinklubb får du erbjudanden om exklusiva viner som vi får tillgång till i små partier. Detta är viner som vi endast erbjuder våra medlemmar och som ofta endast finns i begränsad mängd. Du får också inbjudningar till våra vinprovningar, producentmöten, middagar och utbildningar. Bli medlem i vinklubben idag och få inspiration av många andra vinentusiaster.

>> Läs mer om Vinklubben här!

Bli medlem

Tillfälligt sortiment på Systembolaget 29 september

Brocard Chablis 1er Cru Vaillons 2021

På tillfälligt besök i utvalda Systembolagsbutiker runt om i landet. “Ett utsökt vin i en perfekt drickfas.” skriver Sofia Ander på DinVinguide.se. Mineralrikt med yppig frukt, precis som det ska vara när druvorna växer i vingårsläget Vaillons i Chablis. “Elegant och stilfullt.” enligt Pär Strömberg på Winetable. Perfekt nu och den går utmärkt att lagra många år framöver.

Brocard Chablis 1er Cru Vaillons 2021

Prisbelönta alkoholfria viner

Sveriges bästa alkoholfria vin kommer även i år från vår tyske producent Leitz! För andra året i rad utsågs Leitz Eins Zwei Zero Riesling till en vinnare i kategorin för alkoholfria drycker i årets Vinordic Wine Challenge. De alkoholfria vinerna är ett utmärkt alternativ för den som av olika anledningar inte vill eller kan dricka alkohol. Finns även som mousserande viner i praktiska burkar.

Weingut Leitz

Ta kontakt

Polhemsgatan 20 A 112 36 Stockholm
info@johanlidbyvinhandel.se
08-792 03 50

Välkommen till Johan Lidby Vinhandel

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år.

ÄR DU 25 ÅR ELLER ÄLDRE?
NEJ