personligt urval sedan 1999

Noga utvalda viner med omtanke om människan och vingården

vårt sortiment

Upptäck

Hitta ditt favoritvin!

Välj

Välj dina viner och lägg till i din favoritlista.

Hämta ut

Beställ via Systembolaget, hämta dina viner eller boka hemleverans.

Jag letar efter ett från som passar till

Son Antem Camins Callet 2023

NYHET! Gillar du Pinot Noir eller röda viner från Jura? Då ska du prova Callet – en inhemsk druvsort som bara odlas på Mallorca. Son Antem Camins Callet har en egen  karaktär som blandar Medelhavets charm med Mallorcas kalkhaltiga jordar. Elegant, friskt och fruktigt med smaker av hallon, färska jordgubbar, röda körsbär, rosor och örter. Lanseras 5 juli i Systembolagets tillfälliga sortiment. Drick sval, i stora Bourgogneglas! Går att beställa för den som är nyfiken!

Camins Callet 2023

Några av Sveriges mest prisvärda viner

Vinordic Wine Challenge är Sveriges största vintävling och den enda EU-certifierade vinprovningen. Tävlingen är öppen för alla på lika villkor, med målet att hitta Sveriges mest prisvärda viner. Flera hundratals viner provas blint av erfarna vinprovare och den 9 april presenterades resultatet. Nio noga utvalda viner från Vinhandeln fick ta emot medaljer! En medalj i Vinordic betyder att vi stolt kan, och får, säga att ett guldvinnande vin i sin kategori är Sveriges bästa vin.

Son AntNågra av Sveriges mest prisvärda vinerem Vespre 2022

Château Tirecul La Gravière

Den 10 december gick Nobelmiddagen 2023 av stapeln i Blå Hallen i Stockholms Stadshus. Det är en prestigefull kväll, inte bara för pristagare, kungligheter och övriga gäster, utan också för svensk gastronomi. Många är förväntansfulla inför presentationen av årets meny och hemlighetsmakeriet är stort. Nu kan vi stolt presentera att till desserten på årets Nobelmiddag 2023 valdes vinet Château Tirecul La Gravière 2018 från Monbazillac i sydvästra Frankrike.

Nobelmiddagen 2023

Tillfälligt sortiment på Systembolaget 19 juli

Vad är en vinklubb?

En värld av nya smaker och upplevelser som vi hoppas du vill upptäcka tillsammans med oss! Som medlem i vår vinklubb får du erbjudanden om exklusiva viner som vi får tillgång till i små partier. Detta är viner som vi endast erbjuder våra medlemmar och som ofta endast finns i begränsad mängd. Du får också inbjudningar till våra vinprovningar, producentmöten, middagar och utbildningar. Bli medlem i vinklubben idag och få inspiration av många andra vinentusiaster.

>> Läs mer om Vinklubben här!

Bli medlem

Vinnarviner Årets Vinare 2023

Magic Mountain Riesling 2023

100% Riesling från Leitz bästa vingårdslägen längs Rhen. Torrt och friskt, fyllt med härlig frukt och mjuka smaker av päron, örter och citrus samt ett litet stänk honung på slutet. Det sydligt exponerade läget på vingårdarna ger en fin mognad åt druvorna. Jordmånen, som är mager och främst består av kvarts och skiffer, ger vinet koncentration och mineraldriv som binds ihop fint med både djup och fräschör. Perfekt att servera när fisk, skaldjur eller asiatisk mat står på menyn, eller varför inte bjuda på ett glas till fördrinken? Den nya årgången finns på Systembolaget just nu.

Magic Mountain Riesling 2023

Prisbelönta alkoholfria viner

Sveriges bästa alkoholfria vin kommer även i år från vår tyske producent Leitz! För andra året i rad utsågs Leitz Eins Zwei Zero Riesling till en vinnare i kategorin för alkoholfria drycker i årets Vinordic Wine Challenge. De alkoholfria vinerna är ett utmärkt alternativ för den som av olika anledningar inte vill eller kan dricka alkohol. Finns även som mousserande viner i praktiska burkar.

Weingut Leitz

Ta kontakt

Polhemsgatan 20 A 112 36 Stockholm
info@johanlidbyvinhandel.se
08-792 03 50

Välkommen till Johan Lidby Vinhandel

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år.

ÄR DU 25 ÅR ELLER ÄLDRE?
NEJ