personligt urval sedan 1999

Noga utvalda viner med omtanke om människan och vingården

vårt sortiment

Upptäck

Hitta ditt favoritvin!

Välj

Välj dina viner och lägg till i din favoritlista.

Hämta ut

Beställ via Systembolaget, hämta dina viner eller boka hemleverans.

Jag letar efter ett från som passar till

Son Antem Vespre 2022

“Livfullt, läckert och lovande” – tre ord från Sofia Ander på DinVinguide.se som väldigt väl beskriver nya årgången av Son Antem Vespre från familjen Lidbys egna vingårdar på Mallorca. Ekologiskt odlade och handplockade Syrah- och Monastrelldruvor bildar tillsammans detta eleganta och välbalanserade vin med smaker av hallon, björnbär och örter. Vinet är just nu på tillfälligt besök på Systembolaget. Går också att beställa om det inte står på hyllan.

Son Antem Vespre 2022

Château Tirecul La Gravière

Den 10 december gick Nobelmiddagen 2023 av stapeln i Blå Hallen i Stockholms Stadshus. Det är en prestigefull kväll, inte bara för pristagare, kungligheter och övriga gäster, utan också för svensk gastronomi. Många är förväntansfulla inför presentationen av årets meny och hemlighetsmakeriet är stort. Nu kan vi stolt presentera att till desserten på årets Nobelmiddag 2023 valdes vinet Château Tirecul La Gravière 2018 från Monbazillac i sydvästra Frankrike.

Nobelmiddagen 2023

Seriöst, generöst, kryddigt och intensivt

Handskördade druvor, mager jordmån, gamla stockar på höga höjder och en försiktig vinmakning ger oss en smakrik och kryddig Monastrell från Jumilla i sydöstra Spanien. Noga utvald av Johan Lidby Vinhandel och i en miljövänlig förpackning. Ett vin med hög kvalitet med omtanke om människan och vingården. Nya Morra Alta Monastrell 2021 står på Systembolagets hyllor.

Morra Alta Monastrell 2022

Vinnarviner Årets Vinare 2023

Vad är en vinklubb?

En värld av nya smaker och upplevelser som vi hoppas du vill upptäcka tillsammans med oss! Som medlem i vår vinklubb får du erbjudanden om exklusiva viner som vi får tillgång till i små partier. Detta är viner som vi endast erbjuder våra medlemmar och som ofta endast finns i begränsad mängd. Du får också inbjudningar till våra vinprovningar, producentmöten, middagar och utbildningar. Bli medlem i vinklubben idag och få inspiration av många andra vinentusiaster.

>> Läs mer om Vinklubben här!

Bli medlem

Tillfälligt sortiment på Systembolaget 23 februari

Seghesio Old Vine Zinfandel 2021

HYLLAT VIN från Seghesio tar plats på de tillfälliga hyllorna på Systembolaget. Högsta betyg med 6 av 6 från Linda Pérez i SvD och höga 94 poäng från Winespectator som skriver “That rare Zinfandel with finesse and briary fruit.” I huvudsak Zinfandel och alla druvor växer i tre av familjen Seghesios vingårdar där rankorna är över 50 år gamla. Fruktigt, balanserat och koncentrerat. Elin Grube på Elle Mat & Vin summerar det bra “Urgott till hemlagade lyxburgaren (snåla inte på osten)!”

Seghesio Old Vine Zinfandel 2021

Prisbelönta alkoholfria viner

Sveriges bästa alkoholfria vin kommer även i år från vår tyske producent Leitz! För andra året i rad utsågs Leitz Eins Zwei Zero Riesling till en vinnare i kategorin för alkoholfria drycker i årets Vinordic Wine Challenge. De alkoholfria vinerna är ett utmärkt alternativ för den som av olika anledningar inte vill eller kan dricka alkohol. Finns även som mousserande viner i praktiska burkar.

Weingut Leitz

Ta kontakt

Polhemsgatan 20 A 112 36 Stockholm
info@johanlidbyvinhandel.se
08-792 03 50

Välkommen till Johan Lidby Vinhandel

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år.

ÄR DU 25 ÅR ELLER ÄLDRE?
NEJ