personligt urval sedan 1999

Noga utvalda viner med omtanke om människan och vingården

vårt sortiment

Upptäck

Hitta ditt favoritvin!

Välj

Välj dina viner och lägg till i din favoritlista.

Hämta ut

Beställ via Systembolaget, hämta dina viner eller boka hemleverans.

Jag letar efter ett från som passar till

Nobile di Montepulciano 2020

Varje år sedan 2007 har vi, på hösten, lanserat Poliziano Vino Nobile di Montepulciano 2020. En riktig trotjänare som återigen tar plats på Systembolagets tillfälliga hyllor. Smakrikt och fylligt, kryddigt och kraftfullt precis som det ska vara. Poliziano har dessutom en fantastisk förmåga att förena frukt med lagringsduglighet. Årgång 2020 är inget undantag – ett utmärkt vin att dricka idag och ett vin som kommer utvecklas fantastiskt väl under 10-15 år. På Systembolaget från den 29 september.

Poliziano Vino Nobile di Montepulciano 2020

Seriöst och generöst! Kryddigt och intensivt!

Handskördade druvor, mager jordmån, gamla stockar på höga höjder och en försiktig vinmakning ger oss en smakrik och kryddig Monastrell från Jumilla i sydöstra Spanien. Noga utvald av Johan Lidby Vinhandel och i en miljövänlig förpackning. Ett vin med hög kvalitet med omtanke om människan och vingården. Nya Morra Alta Monastrell 2021 står på Systembolagets hyllor.

Morra Alta Monastrell 2022

"Wow, vilket pangvin!"

”En superbargain som faktiskt är helt otrolig i sin kategori, wow vilket pangvin!” skriver Pär Strömberg på Winetable.se om nya årgången av Château de la Liquière. Egendomens flaggskeppsvin, precis i den stil av röda viner som man vill producera – friskt och nyanserat med kryddiga toner och fruktiga inslag av mörka körsbär och björnbär.

Château de la Liquière 2021

Årets bästa viner 2023 - enligt Vinordic

Vad är en vinklubb?

En värld av nya smaker och upplevelser som vi hoppas du vill upptäcka tillsammans med oss! Som medlem i vår vinklubb får du erbjudanden om exklusiva viner som vi får tillgång till i små partier. Detta är viner som vi endast erbjuder våra medlemmar och som ofta endast finns i begränsad mängd. Du får också inbjudningar till våra vinprovningar, producentmöten, middagar och utbildningar. Bli medlem i vinklubben idag och få inspiration av många andra vinentusiaster.

>> Läs mer om Vinklubben här!

Bli medlem

Tillfälligt sortiment på Systembolaget 29 september

Schmelz Pichl Point Grüner Veltliner Federspiel 2022

Från Österrike och från familjen Schmelz i Wachau kommer detta tillfälliga vin – Pichl Point Grüner Veltliner Federspiel 2022. Stramt och mineraldrivet men karaktäristiska kryddiga och örtiga toner och en generös frukt i bakgrunden. I tillfälligt sortiment från fredag 29 september. Utmärkt som aperitif eller till en klassisk toast Skagen.

Schmelz Pichl Point Grüner Veltliner Federspiel 2023

Prisbelönta alkoholfria viner

Sveriges bästa alkoholfria vin kommer även i år från vår tyske producent Leitz! För andra året i rad utsågs Leitz Eins Zwei Zero Riesling till en vinnare i kategorin för alkoholfria drycker i årets Vinordic Wine Challenge. De alkoholfria vinerna är ett utmärkt alternativ för den som av olika anledningar inte vill eller kan dricka alkohol. Finns även som mousserande viner i praktiska burkar.

Weingut Leitz

Ta kontakt

Polhemsgatan 20 A 112 36 Stockholm
info@johanlidbyvinhandel.se
08-792 03 50

Välkommen till Johan Lidby Vinhandel

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år.

ÄR DU 25 ÅR ELLER ÄLDRE?
NEJ