Personligt urval sedan 1999

Noga utvalda viner med omtanke om människan och vingården

Vårt sortiment

Upptäck

Hitta ditt favoritvin!

Välj

Välj dina viner och lägg till i din favoritlista.

Hämta ut

Beställ via Systembolaget, skriv ut din lista och hämta dina viner.

Jag letar efter ett från som passar till

Aphros Loureiro

Den 4 december hölls Allt om Vins årliga gala där årets bästa viner utses. Juryn består av några av Sveriges mest erfarna vinskribenter och provare. Allt om Vin sammanställer resultatet från årets alla provningar och de viner som fått högst betyg i de olika kategorierna bildar underlag till juryns arbete.

Aphros Loureiro tog Guld i kategorin Årets Vita nykomling och kom även på en hedrande andraplats – Silver i kategorin Årets Ekologiska vin.

Läs mer

Vad är ett ekologiskt vin?

För att ett vin ska klassificeras som ekologiskt krävs att allt arbete i vingårdarna är ekologiskt. Det innebär att man endast arbetar med naturgödsel, inte konstgödsel och inga kemiska bekämpningsmedel. Eventuella problem i vingårdarna bekämpas istället med naturliga ämnen. En certifiering reglerar även vad som får användas i vineriet. När vi anger att ett vin är ekologiskt certifierat så är det certifierat av ett godkänt EU-organ. Ekovänligt innebär att producenten arbetar ekologiskt men valt att inte certifiera sig, ofta pga av all administration som följer med en certifiering.

Ekologiskt certifierade viner

Salon 2008 skapar historia i Champagne

Champagne Salon tillhör idag vinvärldens allra innersta krets och tillverkas endast de år som skörden bär på den kvalitetspotential Salon önskar. Salon fortsätter med sin banbrytande anda när det nu är dags att lansera årgång nummer 42. För första gången i Salons historia kommer årgång 2008 endast i magnumflaskor och bara 8 000 magnumflaskor har producerats.

Läs mer

Vad är en vinklubb?

Upptäck en helt ny värld av nya smaker och upplevelser. Som medlem i vår vinklubb får du inbjudningar till våra vinprovningar, middagar och utbildningar. Du får erbjudanden om exklusiva viner som vi får tillgång till i små partier. Detta är viner som vi endast erbjuder våra medlemmar och som ofta endast finns i begränsad mängd. Bli medlem i vinklubben idag och låt dig inspireras tillsammans med många andra vinentusiaster.

Läs mer om Vinklubben här!

Bli medlem

Årets Munskänksvin 2019

Varje år delar Munskänkarna ut pris till det vin som de anser vara årets bästa vin i alla kategorier i Sverige – Årets Munskänksvin. I år gick utmärkelsen till Olivier Leflaive Bourgogne Blanc Les Sétilles 2018. Det är ett friskt och fruktigt vitt vin som passar utmärkt till skaldjur eller till varmrökt lax på julbordet.

 

Olivier Leflaive Les Sétilles 2018

Bourgogne möter Champagne

Alf Tumble tipsar om årets bästa bubbel och skriver om den helt nya champagnen Valentin Leflaive Extra Brut BdB i DN.
”Så här bra kan det bli när en champagneveteran, Erick de Sousa, och en bourgogneodlare, Olivier Leflaive, slår sina chardonnaypåsar ihop. Lång lagring ger en drickfärdig och komplex champagneupplevelse som för tanken till mineralisk vit bourgogne. 100 procent chardonnay från äldre stockar och bra vingårdslägen. Skippa hummern och lägg besparingarna här.”

Valentin Leflaive Extra Brut BdB NV

Ta kontakt

Polhemsgatan 20 A 112 36 Stockholm
info@johanlidbyvinhandel.se
08-792 03 50

Välkommen till Johan Lidby Vinhandel

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år.

ÄR DU 25 ÅR ELLER ÄLDRE?
NEJ