Magiska rieslingviner

I byn Rüdesheim i Rheingau finns denna familjeegendom som idag spänner över 40 hektar vinodlingar. Företaget grundades 1955 och drivs sedan 1985 av Johannes Leitz som fick ta över endast 21 år gammal. Johannes far gick hastigt bort i unga år och hans mor fick under många år kämpa för att hålla egendomen vid liv till dess att Johannes var redo att ta över. Då var egendomen mycket liten till ytan, endast tre hektar, och om Johannes skulle kunna överleva på sikt fanns bara en väg att gå: “kvalitet, kvalitet och kvalitet”. En satsning som var vågad med tanke på hans ringa erfarenhet och tyska viners generella marknadsläge på den tiden.

Idag vet Johannes att det var en väg som gav lön för mödan. Johannes filosofi är mycket jordmånsorienterad och samtliga vingårdslägen vinifieras separat. Han strävar efter att uttrycka varje vingårds personlighet till det yttersta och elegans och finess är åter beskrivningar som vi kommer att tänka på. Odlingarna består nästan uteslutande av Riesling och åldern på stockarna varierar från 3 till 75 år. Magiska rieslingviner, helt enkelt!

Varsågod – en liten film om Riesling direkt från Johannes Leitz!
>> Till filmen

2020 fick Leitz ta emot det prestigefulla priset Gyllene Glaset av tidningen Allt om Mat och utsågs även till Årets Vinhus samma år av tidningen Allt om Vin. Redan 2016 utsågs Weingut Leitz till Årets Vinhus av tidningen Allt om Vin för första gången.

TYSKLAND

Här produceras några av världens absolut bästa vita viner i både torr stil och med sötma

I Tyskland finns några av de nordligaste belägna vingårdarna i Europa där man kan odla högkvalitativa druvsorter och antalet toppårgångar blir bara fler. Även de röda vinerna härifrån börjar nå en hög nivå och få ett internationellt erkännande. Med en ny generation hungriga vinmakare på väg så är Tyskland ett vinland med framtiden för sig.

Fakta

Producent:

Weingut Leitz

Vinmakare:

Johannes Leitz

Grundades:

1955

Land:

Tyskland

Region:

Rheingau

Yta:

43 hektar

Viner

Ta kontakt

Polhemsgatan 20 A 112 36 Stockholm
info@johanlidbyvinhandel.se
08-792 03 50

Välkommen till Johan Lidby Vinhandel

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år.

ÄR DU 25 ÅR ELLER ÄLDRE?
NEJ