2020-11-23

Leitz får Gyllene Glaset – ett av årets mest prestigefulla vinpriser!

I mer än 20 år har tidningen Allt om Mat delat ut det prestigefulla vinpriset – Gyllene Glaset. Det är ett pris som varje år delas ut till ett vinhus eller en vinmakare som berikar den svenska vinmarknaden med viner av hög kvalitet. I år är vi både glada och stolta över att vår tyske producent Weingut Leitz får ta emot utmärkelsen! Motiveringen lyder:

Årets Gyllene Glas tilldelas Weingut Leitz i tyska Rheingau. För sin ständigt höga nivå, från de enklare till de mer exklusiva vinerna, alla med tydligt ursprung. För sin satsning på alkoholfria viner som visar att det går att producera alkoholfritt av god kvalitet.

– Vi har arbetat tillsammans med Johannes Leitz sedan 2007 och det har verkligen varit en rolig resa! De viner han producerar håller ständigt samma höga kvalitet, oavsett prisnivå, och det är tydligt att hårt arbete i vingårdarna lönar sig. Hans idérikedom och innovativa tänkande har gjort att vi som importör har kunnat vara med och utveckla erbjudandet av förstklassiga alkoholfria viner till de svenska vinkonsumenterna, säger Johan Lidby.

– Danke Schweden, hälsar Johannes Leitz. Alla mina besök på den svenska marknaden består alltid av fina och kvalitativa möten med både press och de svenska vinkonsumenterna. Det är därför oerhört glädjande att få ta emot denna utmärkelse. Ett kvitto på att allt det hårda arbetet i vingårdarna och i vineriet är både uppskattat och omtyckt. Vielen Dank!

Juryn för Gyllene Glaset består av Allt om Mats vinprovargrupp: Gunilla Hultgren-Karell och Andreas Grube.

>> Gyllene Glaset 2020

Gyllene Glaset 2020

Om producenten Weingut Leitz
I byn Rüdesheim i Rheingau Leitz familjeegendom som idag spänner över 40 hektar vinodlingar. Företaget grundades 1958 och drivs sedan 1985 av Johannes Leitz som fick ta över blott 18 år gammal då hans far hastigt gick bort. Då var egendomen mycket liten till ytan, endast 3 hektar, och skulle Johannes kunna överleva på sikt fanns bara en väg att gå: “kvalitet, kvalitet och kvalitet”. En satsning som var vågad med tanke på hans ringa erfarenhet och tyska viners generella marknadsläge. Idag vet han att det var en väg som gav lön för mödan. Johannes filosofi är mycket jordmånsorienterad och samtliga vingårdslägen vinifieras separat. Han strävar efter att uttrycka varje vingårds personlighet till det yttersta och elegans och finess är åter beskrivningar som vi kommer att tänka på. Odlingarna består nästan uteslutande av Riesling och åldern på stockarna varierar från 3 till 75 år.

>> Mer om Weingut Leitz

Eins Zwei Dry Riesling Trocken 2019
Magic Mountain 2019
Eins Zwei Not Dry 2019
Berg Kaisersteinfels Terrassen 2018

Alkoholfria viner
Eins Zwei Zero Riesling NV
Eins Zwei Zero Rosé

 

Ta kontakt

Polhemsgatan 20 A 112 36 Stockholm
info@johanlidbyvinhandel.se
08-792 03 50

Välkommen till Johan Lidby Vinhandel

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år.

ÄR DU 25 ÅR ELLER ÄLDRE?
NEJ