Nyhet! Grillviner!

OBS! Lådan är tyvärr redan slutsåld. Om du är intresserad hör av dig till oss på info@johanlidbyvinhandel.se.

Ny låda med sex viner som passar perfekt till grillkvällen!

Ny låda, nya viner och nytt sätt att beställa. Lådan innehåller sex olika viner som alla passar utmärkt till sommarens grillkvällar. Här finns tre gånger Frankrike samt Österrike, USA och Australien. Här finns rött, vitt samt rosé och alla vinerna är helt redo att drickas nu. Pris för hela lådan med sex viner: 1 296 kr ink.moms

Beställ din restauranglåda med artikelnummer 7206409 och hämta ut på valfritt Systembolag i närheten av dig. 

>> Beställ här!

Innehållet i lådan går inte att ändra på och innehåller nedan sex flaskor. Antalet tillgängliga lådor är begränsade och det är först till kvarn som gäller. Beställningarna behandlas av Systembolaget i den ordning de kommer in.

Grillåda

Laurent Miquel Rosé 2019 – Klassisk rosé från Languedoc
Laurent Miquel är en ung och företagsam vinmakare med rötter i Saint Chinian och familjeegendomen Château Cazal Viel. Det är också här druvorna till denna klassiska rosé växer. 70 % Cinsault och 30% Syrah som lagras på rostfria ståltankar. Det här är en fruktdriven rosé med perfekt balanserade smaker av röda vinbär, hallon och jordgubbar. Passar utmärkt som aperitif eller till grillad tonfisk med hjärtsallad, oliver, tomater och sardelldressing.

Julien Brocard Chablis Boissonneuse 2018 – Mineraldriven Chablis
Julien Brocard är son till Chablismästaren Jean-Marc Brocard. Han driver ett eget projekt ”Les 7 Lieux” där han producerar viner från sju olika vingårdslägen, alla biodynamiskt odlade. Boissonneuse var det första vingårdsläget som han började arbeta med. Vingården ligger i den södra delen av byn Préhy på en mycket Kimmeridgienrik jordmån med mycket fossiler vilket ger upphov till ett stramt och mineraldrivet viner. Det är torrt och friskt med smaker av gula äpplen, citrus och örter. Servera tillsammans med grillade havskräftor med citron- och dillsmör.

Umathum Grauer Burgunder 2018 – Grauer Burgunder = Pinot Gris
Biodynamiskt odlade druvor från fyra olika vingårdslägen runt omkring Neusiedler See i Österrike. Vinet jäser på fat och får därefter ligga på stora ekliggare i fem månader innan det buteljeras. Det här är ett smakrikt och fylligt vin med en druvtypisk fetma som bryts av bra syror och fräschör. Bjud ett glas och grilla sparris och paprika tillsammans med varm parmesandressing.

Logan Weemala Tempranillo 2017 – Aussiefavorit till grillen
100% Tempranillo från en vingård i Mudgee med rödbrun lerjord. Efter pressning förs vinet över till ekfat i olika storlekar, där 88 % är franska ekfat och resten är amerikanska. Vinet är koncentrerat och kryddigt med fina smaker av vanilj och lakrits. Här grillar vi gärna kycklinglår som serveras tillsammans med grillad spetskål och citronsky smaksatt med timjan.

San Lorenzo Rock Garden 2018 – Fylligt och elegant
Zinfandeldruvor från San Lorenzos brantaste vingårdar, med en stor andel sten i jordmånen. Jorden är väldränerad och alstrar värme. Vinerna får både en yppig och rik frukt men samtidigt bibehållen syra och fin aromatik till druvorna. Vinet har en krämig textur och fin hallonfrisk syra samt toner av varma bär och färska örtkryddor. Perfekt till grillad hängmörad biff med rostad pumpa, brynt smör och örtig rödvinssky.

Mas de Libian Khayyâm 2018 – Frisk och nyanserad 
”Khayyâm” var en persisk matematiker och filosof som levde på 1000-talet. Han skrev många texter som hyllade både vin och kvinnor, därav namnet på vinet. Vingårdarna är sydligt exponerade och jordmånen domineras av stora runda stenar, precis som i Châteauneuf-du-Pape. Druvorna avstjälkas 40% av vinet lagras på stora ekliggare, resten på tank. Efter 10 månader blandas vinet, sedan lagras det ytterligare några månader innan det buteljeras ofiltrerat. Vinet är friskt, nyanserat och fruktdrivet med smaker av hallon, blåbär, mineral och choklad. Till detta vinet passar en grillad Secreto de Iberico med krispig ostronskivling och krämig gremolatcrème.

Ta kontakt

Polhemsgatan 20 A 112 36 Stockholm
info@johanlidbyvinhandel.se
08-792 03 50

Välkommen till Johan Lidby Vinhandel

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år.

ÄR DU 25 ÅR ELLER ÄLDRE?
NEJ