Recept

Smörsås med löjrom

Galet god smörsås med löjrom som passar utmärkt bra som förrätt tillsammans med färskpotatis eller att servera till dina lätt halstrade pilgrimsmusslor. Den passar även som en underbar sås till torskrygg i ugn med lite blancherade bönor. Ja, till det mesta alltså! Tips: såsen går utmärkt att förbereda ända fram till att löjrommen försiktigt vänds ner, vänta med det till slutet. I glaset serverar vi gärna ett vitt vin, som exempelvis en Chablis från Jean-Marc Brocard, skål!

Portioner:

4-8

smörsås med löjrom
Ingredienser
  • 100 g löjrom
  • 3 dl vitt vin
  • 1/2 dl vitvinsvinäger
  • 1 st skivad schalottenlök
  • 200 g rumstempererat smör
  • 4 msk hackad dill
  • ev. citronsaft
  • salt och peppar

Gör så här:

1. Lägg vinäger, vitt vin och hackad schalottenlök i en kastrull. Koka ihop till en reduktion, ca 20% ska återstå. Sila och häll tillbaka i kastrullen.

2. Koka upp reduktionen och mixa i smöret med en handmixer. Lägg i ca 1/3 av smöret åt gången.

3. Smaka av såsen och tillsätt salt, peppar samt eventuellt citronsaft. Rör försiktigt ner löjrom. Om du skulle tycka att såsen har för hög syra, balansera med en gnutta socker.

4. Servera din smörsås med löjrom till exempelvis lätt halstrade pilgrimsmusslor

Ta kontakt

Polhemsgatan 20 A 112 36 Stockholm
info@johanlidbyvinhandel.se
08-792 03 50

Välkommen till Johan Lidby Vinhandel

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år.

ÄR DU 25 ÅR ELLER ÄLDRE?
NEJ