Recept

Rostad paprikadressing

Detta är en mångsidig dressing som även passar som en sås och det är ett gott tillbehör till en sallad. Dressingen är god till grillade grönsaker, grillat kött eller hela grillade portabellosvampar. Med att addera färskost i dressingen får ni en fastare och krämig dressing, lite som en röra.

Grilla dina favoriter och servera ett kraftigt och generöst rött vin, exempelvis Côtes du Rhône Les Vieilles Vignes från Domaine Santa Duc eller Monti Garbi Ripasso.

Portioner:

6

Dressing med rostad paprika
Ingredienser
  • 300 g skalad och rostad röd paprika (på glasburk)
  • 1 dl olivolja
  • 4 msk rödvinsvinäger
  • 10 st basilikablad
  • 1/2 dl hackad gräslök
  • salt och peppar

Gör så här:

1. Mixa ihop alla ingredienser förutom gräslöken till en slät sås.

 

2. Tillsätt hackad gräslök, smaka av med salt och peppar samt ev. en nypa socker och eller lite mer vinäger.

 

Tillsätt 2 msk färskost för en krämigare dressing till en sallad eller servera med dina favoriter från grillen.

Ta kontakt

Polhemsgatan 20 A 112 36 Stockholm
info@johanlidbyvinhandel.se
08-792 03 50

Välkommen till Johan Lidby Vinhandel

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år.

ÄR DU 25 ÅR ELLER ÄLDRE?
NEJ