Rostad paprikadressing
En mångsidig dressing som passar lika bra till en matig sallad som till kött och grönsaker. Dressingen är god till grillade grönsaker, grillat kött eller hela grillade portabellosvampar, dina egna favoriter från grillen med andra ord! Genom att addera färskost i dressingen får du en fastare och krämigare dressing, det blir lite mer som en röra. Den här dressingen är dessutom enkelt att göra, lätt att förbereda och passar perfekt att ta med i picknickkorgen.
Lägg dina favoriter på grillen och servera ett generöst och smakrikt rött vin till middagen. Vintips! Weemala Shiraz från Logan Wines eller Monti Garbi Ripasso från Tenuta Sant’Antonio.
6
Ingredienser
- 300 g skalad och rostad röd paprika (på glasburk)
- 1/2 - 1 dl olivolja
- 3 msk rödvinsvinäger
- 10 st basilikablad
- 1/2 dl hackad gräslök
- salt och peppar