Rostad paprikadressing
Detta är en mångsidig dressing som även passar utmärkt som en sås och det är även ett gott tillbehör till en sallad. Dressingen är god till grillade grönsaker, grillat kött eller hela grillade portabellosvampar, dina egna favoriter från grillen med andra ord! Genom att addera färskost i dressingen får ni en fastare och krämigare dressing, det blir lite mer som en röra. Dessutom är den ruggigt enkelt att göra, och passar att ta med i picknickkorgen.
Släng på dina favoriter på grillen och servera ett kraftigt och generöst rött vin, exempelvis Côtes du Rhône Les Vieilles Vignes från Domaine Santa Duc eller Monti Garbi Ripasso.
6

Ingredienser
- 300 g skalad och rostad röd paprika (på glasburk)
- 1 dl olivolja
- 4 msk rödvinsvinäger
- 10 st basilikablad
- 1/2 dl hackad gräslök
- salt och peppar
Gör så här: