Recept

Rostad paprikadressing

Detta är en mångsidig dressing som passar lika bra till en matig sallad som till både kött och grönsaker. Dressingen är god till grillade grönsaker, grillat kött eller hela grillade portabellosvampar, dina egna favoriter från grillen med andra ord! Genom att addera färskost i dressingen får du en fastare och krämigare dressing, det blir lite mer som en röra. Den här dressingen är dessutom väldigt enkelt att göra, lätt att förbereda och passar perfekt att ta med i picknickkorgen.

Lägg dina favoriter på grillen och servera ett generöst och smakrikt rött vin till middagen. Vintips! Weemala Shiraz från Logan Wines eller Monti Garbi Ripasso från Tenuta Sant’Antonio.

Portioner:

6

Dressing med rostad paprika
Ingredienser
  • 300 g skalad och rostad röd paprika (på glasburk)
  • 1 dl olivolja
  • 4 msk rödvinsvinäger
  • 10 st basilikablad
  • 1/2 dl hackad gräslök
  • salt och peppar

Gör så här:

1. Mixa ihop alla ingredienser förutom gräslöken med en stavmixer eller blender till en slät sås.

 

2. Tillsätt hackad gräslök, smaka av med salt och peppar samt ev. en nypa socker och eller lite mer vinäger.

 

Tips! Tillsätt 2 msk färskost (typ Philadelphia) för en krämigare dressing till en sallad eller servera med dina favoriter från grillen.

Ta kontakt

Polhemsgatan 20 A 112 36 Stockholm
info@johanlidbyvinhandel.se
08-792 03 50

Välkommen till Johan Lidby Vinhandel

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år.

ÄR DU 25 ÅR ELLER ÄLDRE?
NEJ