Dipsås med örter
Dipsås med örter – en mångsidig dipsås som passar utmärkt till lätt sotad purjolök eller till honungsglacerade morötter i ugnen. Passar också bra som krämig dressing till en kycklingsallad, till grillad tonfisk eller till en svampsallad med blandade svampar, spenat och krutonger. Perfekt att servera ett glas Heugumber Gutedel från Weingut Ziereisen som fördrink.
Purjolöken är enkel att bränna av med en bruléebrännare eller i ugnen. Dela i mindre bitar och ringla över örtdipen. Toppa med rostade hasselnötter.
4

Ingredienser
- 1 dl majonnäs
- 1 dl crème fraiche
- 3 msk bladpersilja
- 1 msk plockad timjan
- 1 msk hackad dragon
- Zest och saft av en halv lime
- Salt och peppar
Gör så här:
1. Blanda majonnäs och crème fraiche i en skål.
2. Hacka och plocka alla kryddorna, inga stjälkar eller hela blad. Blanda med det andra.
3. Tillsätt zest och saft av en halv citron.
4. Smaka av med salt och peppar.