Recept

Gremolata

Gremolata är ett italienskt tillbehör till både fisk och kött. Hackad persilja, vitlök och citron skapar tillsammans en underbar smakkombination som passar utmärkt bra till det mesta på grillen. Varför inte prova med Umathum Rosa? Eller en Grüner Veltliner från Rabl? Blir en perfekt sommargrillning!

Gremolata
Ingredienser
  • 3 dl bladpersilja
  • 2 st rostade vitlöksklyftor
  • 1 msk gräslök
  • 1 msk timjan
  • 1/2 dl olivolja
  • En citron

Gör så här:

1. Hacka bladpersilja och gräslök.

2. Plocka och hacka timjan.

3. Rosta vitlöksklyftorna.

4. Mixa ihop allt i en mixer. Tillsätt därefter olivoljan lite i taget tills det blir en fin och krämig gremolata.

Ta kontakt

Polhemsgatan 20 A 112 36 Stockholm
info@johanlidbyvinhandel.se
08-792 03 50

Välkommen till Johan Lidby Vinhandel

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år.

ÄR DU 25 ÅR ELLER ÄLDRE?
NEJ