Personligt och nyskapande på Mallorca

Son Antem Alaró

Strax söder om den lilla byn Alaró, vid foten av Tramuntanabergen, på Mallorca, ligger denna nystartade familjeegendom. I januari 2019, efter drygt fyra års sökande, fann Malin och Johan Lidby egendomen Son Antem och det var kärlek vid första besöket.

Carretera Santa Maria / Alaró km 4,1, Mallorca

www.sonantemalaro.es/

”Sökandet tog över fyra år, beslutet tog tio minuter” – minns Johan. Det blev startskottet på en resa med mål att producera personliga, högkvalitativa och, för Mallorca, nyskapande ekologiska viner.

Bakom själva vinerna står far och son – Johan, med lång erfarenhet som vinimportör och Simon, vinmakare med mångårig bakgrund i både Frankrike, Australien och USA. Son Antem, med en dokumenterad historia som sträcker sig tillbaka till 1693, ligger djupt rotad på Mallorcas sluttningar i en kalkdominerad och komplex jordmån. Medelhavsklimatet möter Tramuntanabergens höjd och skydd. Vingårdarna, som växer på 155 till 225 meter över havet, svalkas dagligen av de maritima vindarna. Kombinationen av klimat och jordmån resulterar i eleganta viner med kvalitet och fräschör i fokus. Idag har 18 hektar vingårdar planterats med både lokala och internationella druvsorter. Cirka 60% är blå druvor och resterande är gröna druvor. År 2022 presenterades de första vinerna från årgång 2021.

Egendomen blev ekologiskt certifierad under hösten 2022.

SPANIEN

Nästan en miljon hektar – störst areal planterade vingårdar i världen

Spaniens med kända vin, Rioja, hade sin storhetsperiod för runt 30 år sedan. Idag pratas det om ”nya nya” Spanien med en större mångfald av viner, stilar och druvsorter. Landet har ett tydligt fokus på urspungstypicitet, ofta från kustnära klimat eller hög höjd, i en svalare stil med fräschör och elegans. Andelen ekologiska odlingar har också ökat starkt och Spanien är idag verkligen ett vinland att hålla ögonen på!

Fakta

Producent:

Son Antem Alaró

Vinmakare:

Johan och Simon Lidby

Grundades:

2019

Land:

Spanien

Region:

Mallorca

Yta:

18 ha

Ta kontakt

Polhemsgatan 20 A 112 36 Stockholm
info@johanlidbyvinhandel.se
08-792 03 50

Välkommen till Johan Lidby Vinhandel

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år.

ÄR DU 25 ÅR ELLER ÄLDRE?
NEJ