Det lackar mot jul!

Vi får många frågor om dryck som passar till julens högtider och det är inte alltid lätt att hitta rätt. Här har vi samlat våra bästa tips på både mat och drycker. Förhoppningsvis får du lite julig inspiration!

När du väljer bubbel, välj gärna ett med mycket frukt och mindre restsötma. Syran i vinet passar bra till de lite fetare rätterna på julbordet. När det gäller vita viner till julmaten passar det bra med vin med restsötma, pigg syra och lite fyllighet, eller ett torrare vitt som balanserar det söta som ofta finns i julsillen. Passar också bra till laxen. Den som letar röda viner till julmaten bör tänka fruktigt vin, lätt och elegant med mjuka tanniner. Då passar det till fisk, grönsaker och kötträtterna. Till ost och dessert såklart portvin från Fonseca! Vill du veta mer om portvin – läs och lär genom vår portvinsskola.

Vin till julbordet? Det är alltid svårt att välja vin när det serveras många olika rätter och smaker. Det gäller att hitta ett vin som passar till mycket.
>> Julmat och vin

Bra recept till julbordet hittar du här – några klassiskt traditionella och några lite mer ovanliga. Alla recept är signerade vinkocken Anders Röberg. Vilken blir din favorit?
>> Julmat – recept

Vill du ge bort en härlig flaska vin i julklapp? Vi har satt igång vår rimstuga – välkommen att kika in och inspireras!
>> Julrim

 

Våra fyra bästa viner till julmaten

Ta kontakt

Polhemsgatan 20 A 112 36 Stockholm
info@johanlidbyvinhandel.se
08-792 03 50

Välkommen till Johan Lidby Vinhandel

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år.

ÄR DU 25 ÅR ELLER ÄLDRE?
NEJ