Det legendariska portvinshuset

Fonseca Porto

Familjen Guimaraens har producerat portvin i nordöstra Portugal sedan början av 1800-talet. Fonsecas vingårdar ligger i Douorodalen, ett vindistrikt som sedan 2001 är klassat som världsarv av UNESCO. Här ligger branta, terrasserade vingårdarna i sluttningen ner mot Douorofloden. Kalla vintrar och heta, varma somrar ger djupa och koncentrerade portviner – det bästa portvinet man kan hitta!

Firman startades redan 1822 av Manoel Pedro Guimaraens. Han kom till England som politisk flykting från Portugal, i ett tomt portvinsfat. Manoel Pedra lyckades få firman att blomstra till ett av de mest betydande portvinshusen. Efter andra världskriget var man dock tvungen att sälja företag eftersom handeln och därmed också kapitalet gått i botten. Trots att företaget sedan dess ägts av Taylors har familjen Guimaraens fortsatt att sitta vid rodret. Idag är David Guimaraens sjätte generationen på portvinshuset som är vinmakare, vilket innebär att man bibehållit den typiska stilen som utmärker deras viner. Fonsecas viner är kända och prisrosade över hela världen, bästa portvinet helt enkelt!

PORTUGAL

Det lilla landet med den stora bredden på vinstilar och druvsorter

I Portugal finna allt från lätta och friska Vinho Verde-viner till täta och kraftfulla portviner. Det här är ett land på framgång där det produceras spännande viner med ursprungskaraktär och personlighet i fler och fler av landets regioner.

Fakta

Producent:

Fonseca Porto

Vinmakare:

David Guimaraens

Grundades:

1822

Land:

Portugal

Region:

Douro

Yta:

63 hektar

Ta kontakt

Polhemsgatan 20 A 112 36 Stockholm
info@johanlidbyvinhandel.se
08-792 03 50

Välkommen till Johan Lidby Vinhandel

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år.

ÄR DU 25 ÅR ELLER ÄLDRE?
NEJ