Det legendariska portvinshuset

Fonseca Porto

Familjen Guimaraens har producerat portvin i nordöstra Portugal sedan början av 1800-talet. Fonsecas vingårdar ligger i Douorodalen, ett vindistrikt som sedan 2001 är klassat som världsarv av UNESCO. Här ligger branta, terrasserade vingårdarna i sluttningen ner mot Dourofloden. Kalla vintrar och heta, varma somrar ger djupa och koncentrerade portviner – det bästa portvinet man kan hitta!

År 1815 startade Manoel Pedro Guimaraens det, idag så hyllade, portvinshuset med namnet Fonseca Porto. Han kom till England som politisk flykting från Portugal genom att resa i ett tomt portvinsfat. Manoel Pedra var en skicklig man och lyckades få firman att blomstra till ett av de mest betydande portvinshusen. Efter andra världskriget dalade försäljningen och trots fantastiska årgångsportviner både 1945 och 1948 var man tvungen att sälja företaget. Trots att företaget sedan dess varit i familjen Taylors ägor har de båda företagen drivits separat och familjen Guimaraens har fortsatt att sitta vid rodret och drivit Fonseca framåt.

Idag är David Guimaraens den sjätte generationen på portvinshuset som är vinmakare och Fonseca har genom träget arbete lyckats behålla den typiska stilen som utmärker deras portviner. Fonsecas viner är kända och prisrosade över hela världen, bästa portvinet helt enkelt! Företaget fortsätter att utvecklas och blomstra. Fonseca producerade exempelvis det första portvinet som är gjort helt och hållet på ekologiskt odlade druvor – Fonseca Terra Prima.

PORTUGAL

Det lilla landet med den stora bredden på vinstilar och druvsorter

I Portugal finna allt från lätta och friska Vinho Verde-viner till täta och kraftfulla portviner. Det här är ett land på framgång där det produceras spännande viner med ursprungskaraktär och personlighet i fler och fler av landets regioner.

Fakta

Producent:

Fonseca Porto

Vinmakare:

David Guimaraens

Grundades:

1815

Land:

Portugal

Region:

Douro

Yta:

63 hektar

Ta kontakt

Polhemsgatan 20 A 112 36 Stockholm
info@johanlidbyvinhandel.se
08-792 03 50

Välkommen till Johan Lidby Vinhandel

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år.

ÄR DU 25 ÅR ELLER ÄLDRE?
NEJ