Julmat och vin

Kan man dricka vin till julmat? Ja, visst kan man det, men det är lite klurigt att välja vin till julmaten. Julbordet innehåller många olika maträtter och smakerna varierar.  Vi har skapat en liten guide för att hjälpa dig att hitta de bästa vinerna till julmaten. Självklart bjuder vi på lite receptinspiration också. Låt dig inspireras!

>> Tillbaka till julsidan

Mousserande viner

Välj ett bubbel med mycket frukt och lite restsötma. Syran i vinet gör att det passar bra med de lite fetare rätterna på julbordet. Bubblorna, kolsyran, hjälper också till att rensa munnen mellan rätterna. Ett bra och festligt val!

>> Mousserande viner

Vita viner

Julbordets lite fetare rätter med många olika smaker gillar helt ett fruktigt vitt vin, gärna generöst. Torrt och friskt såsom Riesling från Tyskland är ett bra val. Den höga syran i vinet blir en bra kombo med maten. Helst inte ett vin med mycket ekfatslagring, det blir för tungt för de många smakerna. Klicka på länken så hittar du våra bästa tips!

>> Vita viner till julmaten

Röda viner

Julmaten, som är smakrik och kryddig, med i vissa fall en del sötma vill gärna ha ett fruktigt vin för att få en bra balans i måltiden.
Ett elegant vin med mjuka tanniner är den bästa kombinationen. Exempelvis passar Pinot Noir mycket bra ihop med både julskinka och grönkål.

>> Röda viner till julmaten

Ta kontakt

Polhemsgatan 20 A 112 36 Stockholm
info@johanlidbyvinhandel.se
08-792 03 50

Välkommen till Johan Lidby Vinhandel

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år.

ÄR DU 25 ÅR ELLER ÄLDRE?
NEJ