Recept

Vitvinssås

En krämig och smakrik vitvinssås som är perfekt till ugnsbakad vit fisk såsom rödtunga eller torskrygg.

Portioner:

4

Vitlök Gul lök Röd lök
Ingredienser
  • 3 dl torrt vitt vin
  • 3 dl fisk- eller musselbuljong
  • 2 dl grädde
  • 150 g rumstempererat smör
  • 1 msk finhackad schalottenlök
  • ev. lite maizenamjöl
  • salt och peppar

Gör så här:

1. Reducera vinet tillsammans med löken i en kastrull tills ca 1/2 dl återstår.

2. Tillsätt buljongen och låt reducera i ytterligare ca 5 minuter. Häll i grädden och koka ihop i ca 5 min innan du vispar i smöret fördelat i mindre bitar.

3. Smaksätt såsen med salt och peppar. Om du tycker att den är för tunn, red av med lite maizenaredning.

Serveringstips

Servera såsen tillsammans med en ugnsbakad rödtunga (eller annan vit fisk) och stött färskpotatis. Baka fisken i ugnen på 100°C tills färdig. Beräkna ca 200 g per portion. Koka potatisen mjuk och stöt den med en potatisstöt eller ballongvisp. Salta, peppra och i med en klick smör.

Ta kontakt

Polhemsgatan 20 A 112 36 Stockholm
info@johanlidbyvinhandel.se
08-792 03 50

Välkommen till Johan Lidby Vinhandel

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år.

ÄR DU 25 ÅR ELLER ÄLDRE?
NEJ