Recept

Ugnsbakad torskrygg med örtig vitvinssås, picklad fänkål och räkor

En perfekt tillagad torskrygg smälter i munnen – för att lyckas, är vårt tips ugnsbakad torskrygg på låg temperatur och mät innertemperaturen med en kökstermometer. Resultatet blir fantastiskt. Här serverar vi ugnsbakad torskrygg tillsammans med picklad fänkål, färska och lite ljumma räkor samt en härligt grön och örtig vitvinssås. Välkommen till bords!

Portioner:

4

Torskrygg
Ingredienser
  • 600-800 g torskrygg
  • 3 dl färska räkor
  • 150 g fänkål
  • 1 dl vitt vin
  • 1/2 dl vitvinsvinäger
  • 3 msk socker
  • 1 tsk salt
  • ett knippe dill

Gör så här:

1. Börja med att pickla fänkål. Den blir bäst om den får stå i minst 12 timmar.

2. Skiva fänkålen tunt.

3. Blanda vitt vin, vinäger, salt och socker i en kastrull. Koka upp, låt det koka någon minut. Häll därefter blandningen över den skivade fänkålen och ställ det kallt i minst 12 timmar.

4. Gör den örtiga vitvinssåsen – receptet finns här.

4. Ugnsbaka torsken på 95 grader till en innertemperatur på 44 grader.

5. Värm fänkålen snabbt i sin lag, häll av lagen i en sil och tillsätt räkorna. Servera torsken tillsammans med picklad fänkål, ljumma räkor och den örtiga vitvinssåsen. Bjud små kokta potatisar till, eller en matig sallad.

Ta kontakt

Polhemsgatan 20 A 112 36 Stockholm
info@johanlidbyvinhandel.se
08-792 03 50

Välkommen till Johan Lidby Vinhandel

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år.

ÄR DU 25 ÅR ELLER ÄLDRE?
NEJ