Recept

Blåmusslor med ramslök

Nykokta musslor och ramslök passar perfekt tillsammans med Chablis. Här ett enkelt, smakrikt och väldigt gott recept från @tastebylouise. Louise Johansson är inte bara kock och matstylist utan också kokboksförfattar. Hon vann Sveriges Mästerkock 2011 och har därefter även tävlat i Årets Kock 2019 och 2021. Superenkelt recept med musslor och ramslök, hälsar Louise, där blåmusslorna passar perfekt tillsammans med Chablis Sainte Claire från Jean-Marc Brocard.

Portioner:

2

musslor
Ingredienser
  • 1 nät blåmusslor
  • 1tsk neutral rapsolja
  • 4 vitlöksklyftor, skivade
  • 1 dl vitt vin
  • 100 g smör (normalsaltat, rumstempererat)
  • 30 g hackad ramslök (alt. gräslök)
  • 1/2 citron, rivet skal och pressad saft
  • 1 krm salt
  • Rostade skivor med surdegsbröd till servering

Gör så här:

1. Börja med ramslökssmöret. Mixa smör, ramslök, citron och salt till ett grönt örtsmör.

2. Gå igenom musslorna och släng de som är öppnade och skadade.

3. Fräs vitlök i olja på hög värme i 20 sekunder. Häll i musslorna i grytan och tillsätt på vinet. Lägg på ett lock och koka ca tre minuter till musslorna öppnat sig.

4. Vänd i smöret i musslorna och servera tillsammans med rostat surdegsbröd.

Ta kontakt

Polhemsgatan 20 A 112 36 Stockholm
info@johanlidbyvinhandel.se
08-792 03 50

Välkommen till Johan Lidby Vinhandel

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år.

ÄR DU 25 ÅR ELLER ÄLDRE?
NEJ