Krämig krabbröra
Krabba – nu är det dags att bjuda på krabba! Det här är ett enkelt recept på en härligt krämig krabbröra. Lätt att göra och går utmärkt att förbereda. Servera som ett litet tilltugg på en crostini , en tunn bit baguette eller lite större som en förrätt på ett vackert blad av hjärtsallad.
Vintips! En härlig Riesling passar utmärkt till krabba – prova Rabl Schenkenbichl eller Leitz Magic Mountain. Albamar Albariño är också ett vin som passar fint till en krämig krabbröra.
4-6

Ingredienser
- 3 dl plockat krabbkött
- 1 dl majonnäs
- 1/2 dl Smetana
- Zest och saft från en lime
- 3 msk hackad dill
- ca 12 st hjärtsalladsblad
- 1 dl fintärnade smörstekta krutonger
- salt och peppar
Gör så här:
1. Blanda majonnäs, smetana, lime och dill. Smaka av och tillsätt ev lite salt och peppar.
2. Rör i krabbköttet – blanda väl.
3. Servera krämig krabbröra i salladsbladen. Toppa med smörstekta krutonger och eventuellt lite rivet limeskal.