Recept

Laxtartar med äpple och forellrom

Laxtartar á la John som serveras med asiatiska smaker, tärnat äpple och forellrom. Allra bäst blir det med servering på friterat rispapper, men det går naturligtvis bra även i en krustad eller ett kex. Den som gör sin egen majonnäs briljerar – John tipsar gärna om hur man gör! I glaset passar det utmärkt med torr Furmint från Tokaj.

Portioner:

10

Laxtartar
Ingredienser
  • 1 ägg
  • 2,5 dl rapsolja
  • 1 mk dijonsenap
  • 1 msk risvinäger/vitvinsvinäger
  • 1 msk soja
  • 1 msk riven ingefära
  • limezest/limejuice
  • salt och peppar
  • 200 g Salmalax
  • Granny Smith äpple, 1 st
  • Forellrom
  • Korianderkrasse
  • Sesamfrön
  • Rispapper

Gör så här:

1. Börja med majonnäsen, se till att alla ingredienser är rumsvarma. Blanda ägg, dijonsenap, risvinäger och soja i en mixer. Tillsätt oljan långsamt och försiktigt så det inte skär sig. Tillsätt därefter riven ingefära och smaka av med salt och peppar samt lite limezest/juice.

2. Tärna laxen i mindre tärningar. Skala äpplet och dela i lika stora tärningar som laxen.

3. Blanda lax, äpple och majonnäs.

4. Fritera rispapper i 180 grader varm olja i en djup stekpanna. Detta kan med fördel göras dagen innan.

5. Servera på friterat rispapper, i en krustad eller på ett mindre kex.

Ta kontakt

Polhemsgatan 20 A 112 36 Stockholm
info@johanlidbyvinhandel.se
08-792 03 50

Välkommen till Johan Lidby Vinhandel

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år.

ÄR DU 25 ÅR ELLER ÄLDRE?
NEJ