Citronmarinerad Hälleflundra med löjromscrème och krutonger
Magiskt god citronmarinerad Hälleflundra med löjromscrème och krutonger som går att förbereda lång tid innan servering, hela vägen fram till själva marineringen av fisken. Perfekt som förrätt eller aptitretare till drinken. Om man vill så passar löjromscrèmen dessutom lika bra att servera som tillbehör till en annan fiskrätt.
Till citronmarinerad Hälleflundra med löjromscrème serverar vi gärna ett glas Riesling som Leitz Magic Mountain.
4

Ingredienser
- 1 dl färskost (typ Philadelphiaost)
- 1 dl crème fraiche
- 100 g löjrom
- Citronsaft
- Hackad dill och gräslök
- ca 500 g Hälleflundra
- 1 msk socker
- 1 msk salt
Gör så här:
1. Löjromscrème: Blanda färskost och créme fraiche. Lägg i löjrom och citronsaft. Tillsätt hackad dill och gräslök. Hit kan du förbereda innan serveringen.
2. Citronmarinerad Hälleflundra: Skär hälleflundran i små bitar. Lägg bitarna i ett bad av citronsaft, blandat med socker och salt. Citronsaften ska täcka fisken. Låt fisken ligga i citronbadet ca 20-30 minuter, inte längre.
3. Krutonger: Skär tunna brödskivor av vitt bröd. Rosta i ugn 160 grader i 30 min tills de blir gyllene. Bryt i bitar och servera tillsammans med hälleflundran.