Recept

Citronmarinerad Hälleflundra med löjromscrème och krutonger

Magiskt god citronmarinerad Hälleflundra med löjromscrème och krutonger som går att förbereda lång tid innan servering, hela vägen fram till själva marineringen av fisken. Perfekt som förrätt eller aptitretare till drinken. Om man vill så passar löjromscrèmen dessutom lika bra att servera som tillbehör till en annan fiskrätt.

Till citronmarinerad Hälleflundra med löjromscrème serverar vi gärna ett glas Riesling som Leitz Magic Mountain.

Portioner:

4

citronmarinerad Hälleflundra med löjromscrème
Ingredienser
  • 1 dl färskost (typ Philadelphiaost)
  • 1 dl crème fraiche
  • 100 g löjrom
  • Citronsaft
  • Hackad dill och gräslök
  • ca 500 g Hälleflundra
  • 1 msk socker
  • 1 msk salt

Gör så här:

1. Löjromscrème: Blanda färskost och créme fraiche. Lägg i löjrom och citronsaft. Tillsätt hackad dill och gräslök. Hit kan du förbereda innan serveringen.

2. Citronmarinerad Hälleflundra: Skär hälleflundran i små bitar. Lägg bitarna i ett bad av citronsaft, blandat med socker och salt. Citronsaften ska täcka fisken. Låt fisken ligga i citronbadet ca 20-30 minuter, inte längre.

3. Krutonger: Skär tunna brödskivor av vitt bröd. Rosta i ugn 160 grader i 30 min tills de blir gyllene. Bryt i bitar och servera tillsammans med hälleflundran.

Ta kontakt

Polhemsgatan 20 A 112 36 Stockholm
info@johanlidbyvinhandel.se
08-792 03 50

Välkommen till Johan Lidby Vinhandel

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år.

ÄR DU 25 ÅR ELLER ÄLDRE?
NEJ