Recept

Laxrulle med skagenröra

Skagenröra med hemgjord majonnäs. Gör en fin liten laxrulle, eller en liten boll. Dela laxrullen på mitten och servera som en förrätt tillsammans med en smörstekt toast eller lite brödkrisp. Snyggt och gott! Funkar också fint som snacks innan middagen. Går utmärkt att förbereda dagen innan. Perfekt med Riesling från Leitz i glaset, till exempel Magic Mountain.

Portioner:

4

Skagenröra, lax och hemgjord majonnäs
Ingredienser
  • 3 st. äggulor (rumstempererade)
  • 500 ml matolja
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 1 msk citronsaft
  • 2 msk svensk senap
  • 1 msk söt senap
  • salt och peppar

Gör så här:

Klassisk majonnäs till Skagenröra
1. Ta ut äggen i god tid – de måste vara rumstemperatur. Knäck äggen, separera gulan med vitan.

2. Blanda äggula, senap och vinäger. Tillsätt oljan, lite i taget. Vispa hela tiden. Smaksätt med salt och peppar och eventuellt mer citronsaft.

Skagenröra
1. Använd antingen färska räkor eller färdigskalade räkor i lake, ca 300 g. Om det senare alternativet, låt räkorna rinna av, gärna några timmar innan du blandar ihop din Skagen.

2. Grovhacka räckorna och blanda ihop med majonnäsen. Smaksätt med salt, pepper och ev. mer citronsaft. Tillsätt rikligt med dill på slutet. Låt gärna din Skagenröra vila en stund innan servering.

Laxrulle med skagenröra
1. Lägg ut en skiva med kallrökt lax, eller två om de är små, på en bit plastfolie. Lägg en klick med Skagenröra på laxen. Gör till en rulle eller boll om det är enklare och håller ihop bättre.

2. Rulla ihop med hjälp av plastfolien så att rullen/bollen blir hel, rund och fin. Snurra ihop platsfolien på toppen. Lägg i kylen ett par timmar innan serveringen. Dela om du vill eller servera hel.

Trevligt som förrätt tillsammans med en toast eller lite brödkrisp. Passar fint på julbordet eller att bjuda som snacks innan nyårsmiddagen.

 

Ta kontakt

Polhemsgatan 20 A 112 36 Stockholm
info@johanlidbyvinhandel.se
08-792 03 50

Välkommen till Johan Lidby Vinhandel

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år.

ÄR DU 25 ÅR ELLER ÄLDRE?
NEJ