Recept
Lax- och räkröra
En krämig lax- och räkröra som passar perfekt till en smörgås eller som tillbehör till en god och matig sallad. Perfekt att förbereda innan om man vill servera lax- och räkröra som ett tilltugg! Servera gärna ett glas Chablis från Jean-Marc Brocard till!
Portioner:
4
Ingredienser
- ca 400 g varmrökt lax
- ca 100 g skalade och grovhackade räkor
- 3 dl crème fraiche
- 1 dl majonnäs
- 1 dl finhackad gräslök
- 1/2 dl grovhackad dill
- Zest från 1 st citron
Gör så här:
1. Dela laxen
2. Hacka räkorna grovt.
3. Blanda övriga ingredienser.
4. Rör i lax och räkor försiktigt.
5. Smaka av med salt, peppar och citronsaft.
Servera på en smörgås tillsammans med ett salladsblad, lite tomat, gurka eller paprika. Enkelt att ta med på picknicken!