Recept

Krämig potatissallad

Krämig potatissallad passar till både gravad och rökt lax men även grillad kyckling och rostbiff. Den passar även som ett tillbehör till den varma maten från grillen som flankstek, kotlett, hälleflundra eller varför inte en bit lättgrillad tonfisk. Eftersom den gärna kan dra över natten så är den perfekt att förbereda, eller varför inte ta med den på utflykten? Prova gärna med ett glas Chablis från Jean-Marc Brocard eller ett härligt italienskt vin med solmogna toner och tropiska inslag – Garbi Soave. På den röda sidan – prova Shiraz!

Portioner:

4

potatissallad till lax eller kyckling
Ingredienser
  • 1 kg kokt skivad färskpotatis
  • 1 tunt skivad fänkål
  • 4 dl crème fraiche
  • 2 dl majonnäs
  • 1/2 dl hackad bladpersilja
  • 1/2 dl skuren gräslök
  • 3 msk hackad dragon
  • 3 msk grov senap (osötad)
  • Zest och saft från 1 citron
  • Salt och svartpeppar

Gör så här:

1. Blanda citronsaft med den skivade fänkålen och låt stå och dra i ca 2 timmar.

2. Blanda resterande ingredienser utom potatisen och smaka av med riklig mängd salt och svartpeppar.

3. Tillsätt potatis och fänkål. Låt stå och dra, helst över natten, då blir potatissalladen som godast.

Tips!

Gör en variant av krämig potatissallad och byt ut all eller en del av potatisen till grönsaker, såsom färska bönor, lättkokt sparris, skalad urkärnad gurka och späda morötter. Vänd ner lite babyspenat eller skuren romansallad precis innan servering och ringla över en god olivolja som en sista touch.

Ta kontakt

Polhemsgatan 20 A 112 36 Stockholm
info@johanlidbyvinhandel.se
08-792 03 50

Välkommen till Johan Lidby Vinhandel

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år.

ÄR DU 25 ÅR ELLER ÄLDRE?
NEJ