Krämig potatissallad
Krämig potatissallad passar till både gravad och rökt lax men även grillad kyckling och rostbiff. Lägg några olika sorters korvar på grillen och servera med krämig potatissallad – hur gott som helst. Servera som tillbehör till annat på grillen, såsom flankstek, kotlett, hälleflundra eller varför inte en bit lättgrillad tonfisk. Eftersom den gärna kan dra över natten så är den perfekt att förbereda, eller varför inte ta med den på utflykten? Prova gärna med ett glas Chablis från Jean-Marc Brocard eller Paracombes Cabernet Franc – elegant och koncentrerat.
4
Ingredienser
- 1 kg kokt skivad färskpotatis
- 1 tunt skivad fänkål
- 4 dl crème fraiche
- 2 dl majonnäs
- 1/2 dl hackad bladpersilja
- 1/2 dl skuren gräslök
- 3 msk hackad dragon
- 3 msk grov senap (osötad)
- Zest och saft från 1 citron
- Salt och svartpeppar
Gör så här:
1. Blanda citronsaft med den skivade fänkålen och låt stå och dra i ca 2 timmar.
2. Blanda resterande ingredienser utom potatisen och smaka av med riklig mängd salt och svartpeppar.
3. Tillsätt potatis och fänkål. Låt stå och dra, helst över natten, då blir potatissalladen som godast.
Tips!
Gör en variant av krämig potatissallad och byt ut all eller en del av potatisen till grönsaker, såsom färska bönor, lättkokt sparris, skalad urkärnad gurka och späda morötter. Vänd ner lite babyspenat eller skuren romansallad precis innan servering och ringla över en god olivolja som en sista touch.