Picklad fänkål
Fänkål är en fantastisk grönsak som man kan göra mycket roligt med. Här är ett recept på en picklad variant. Picklad fänkål är ett perfekt tillbehör till kött, fisk eller fågel. Picklad fänkål kan du göra mycket av och spara i kylen ett par dagar, om det blir något över! Vill du ha lite mer sting i kan du hacka lite färsk chili och lägga till. Prova gärna med en Riesling från Leitz!
10
Ingredienser
- Ca ½ kg tunt skivad fänkål (ca 3 st fänkål)
- 3 dl vitt vin
- 1 dl vitvinsvinäger
- 2 msk socker
- 1 msk salt
Gör så här:
1. Hyvla fänkålen tunt på längden, gärna med en mandolin.
2. Blanda vitt vin, vinäger, salt och socker i en kastrull.
3. Låt blandningen koka i ca 5 min.
4. Tillsätt den skivade fänkålen. Låt stå och dra ca 12 timmar.