Rödvinssmör
Rödvinssmör! En klassiker, ljuvligt gott och lent. Perfekt när du har en skvätt rödvin över och känner för något annat än sås till middagen. Rödvinssmör passar till allt du gillar att grilla såsom kött, fisk eller grönsaker. Magiskt gott när du gillar att servera ett generöst rött vin till middagen. Prova tillsammans med Zinfandel från Seghesio eller Cabernet Sauvignon från Paracombe.
4
Ingredienser
- 250 g rumstempererat smör
- 2 dl rödvin
- 1/2 dl hackad rödlök
- 1 msk plockad timjan
- Salt och svartpeppar
- Ev. en nypa socker och en skvätt balsamvinäger
Gör så här:
1. Reducera vin, timjan och lök tills ca en ½ dl återstår. Låt svalna.
2. Blanda reduktionen med rumsvarmt smör och smaksätt med salt, peppar.
3. Smaka av smöret med lite socker och en skvätt balsamvinäger.