Recept

Gremolata med chili

Gremolata med chili, ett perfekt tillbehör till ditt nästa grillparty! Gremolata är från början ett italienskt tillbehör utan chili, vi har även ett recept på en klassisk gremolata (separat länk). Den gröna chilin tillsätter en liten hetta till smaken och passar väldigt bra till både fisk och kött, självklart även till dina vegetariska favoriter. Den är dessutom perfekt att förbereda innan!

Hackad persilja, vitlök och citron skapar tillsammans en underbar smakkombination som passar utmärkt bra till det mesta på grillen. Prova att ringla gremolatan över exempelvis en grillad flankstek eller potatisar som du tillagat i aluminiumfolie direkt på grillen och bjud på ett klassiskt grillvin som tillexempel en Zinfandel från Seghesio!

Portioner:

4

Gremolata
Ingredienser
  • 3 dl bladpersilja
  • 2 rostade vitlöksklyftor
  • 2 msk finhackad grön chili
  • 1 msk gräslök
  • 1 msk timjan
  • 1/2 dl olivolja
  • Finrivet skal från en halv citron

Gör så här:

1. Hacka bladpersilja och gräslök.

2. Plocka och hacka timjan.

3. Skala och rosta vitlöksklyftorna med olivolja i en kastrull på medelhög värme.

4. Finhacka grön chili för lite mer hetta i din gremolata.

5. Mixa ihop allt i en mixer. Tillsätt därefter olivoljan lite i taget tills det blir en fin och krämig gremolata.

Ta kontakt

Polhemsgatan 20 A 112 36 Stockholm
info@johanlidbyvinhandel.se
08-792 03 50

Välkommen till Johan Lidby Vinhandel

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år.

ÄR DU 25 ÅR ELLER ÄLDRE?
NEJ