Recept

Grillad Bellaverde med brynt smör och pecorino

Grillad broccoli! Broccoli Bellaverde kallas också för sparrisbroccoli. Det är en späd och långsmal broccoli som har en fin och lite sötare smak än den vanliga. Den är mest smakrik på stammen, som är både krispig och spänstig. Passar utmärkt på både grill och stekpanna. Tillsammans med brynt vitlökssmör och riven Pecorino blir det här fantastiskt gott. Servera grillad broccoli helt vegetariskt, tillsammans med haloumi-ost och Logan Clementine Pinot Gris eller som ett tillbehör till grillad kyckling. Till grillad kyckling passar Weemala Pinot Noir alldeles perfekt. Båda vinerna serveras gärna svalt i stora kupor.

Grillad broccoli
Ingredienser
  • 1 paket broccoli Bellaverde
  • 100 g smör
  • 3 vitlöksklyftor med skal
  • 1 dl riven Pecorino-ost
  • 1/2 dl olivolja
  • 1 st citronklyfta
  • Salt och peppar

Gör så här:

1. Marinera broccolin i olivolja och ett par nypor salt i ca 20 minuter. Riv Pecorino-osten.

2. Tryck till vitlöksklyftorna ordentligt med handflatan. Lägg vitlöken tillsammans med smöret i en kastrull och bryn försiktigt. Plocka ut vitlöken.

3. Lägg broccolin på grillen tills den får färg och mjuknar något. Lägg över den på ett fat och häll över det brynta smöret. Avsluta med ett par varv svartpeppar från kvarn, citronsaft och riven Pecorino.

Ta kontakt

Polhemsgatan 20 A 112 36 Stockholm
info@johanlidbyvinhandel.se
08-792 03 50

Välkommen till Johan Lidby Vinhandel

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år.

ÄR DU 25 ÅR ELLER ÄLDRE?
NEJ