Rostad färskpotatis med spenat och tryffelpeccorino
Rostad färskpotatis kan du göra genom att lägga i folie på grillen eller rosta den i ugn och tillsammans med tryffelpecorino så blir det här helt galet gott, allas favorit – vi lovar!
Detta är ett bra tillbehör till det du helst lägger på grillen. Passar utmärkt till smakrika och mustiga viner, exempelvis vinet Viti Nuove från den italienska producenten Poliziano som huserar i Toscana, en perfekt helgmiddag!
4

Ingredienser
- Färskpotatis
- Smör
- Olivolja
- 3 vitlöksklyftor
- En rosmarinkvist
- En påse färsk spenat
- Salt och peppar
Gör så här:
1. Dela färskpotatisen i halvor.
2. Lägg potatis på en plåt eller rostfri form tillsammans med smör och olivolja, blanda runt ordentligt. Lägg i hela vitlöksklyftor och en rosmarinkvist. Rosta i ugnen på 200 grader i ca 15 minuter. När potatisen är klar plocka ur rosmarin och vitlöksklyftor.
3. Lägg den färska spenaten i en skål. Häll över den varma rostade potatisen och blanda runt försiktigt, så blir spenaten ljummen men behåller fortfarande sin spänst.
4. Riv över tryffelosten över rostad färskpotatis och servera tillsammans med valfritt protein. Gärna något gott från grillen tillsammans med ett krämigt olivsmör (se separat recept).