Musiker som blev vinproducent

Olivier startade 1984, tillsammans med sin bror och farbror, en négoce-verksamhet för att ta vara på all den kunskap som samlats under åren inom familjeegendomen Leflaive. På några år hade de etablerat sig inom toppskiktet av producenter, mycket tack vare det stora och mycket kvalitativa kontaktnät som Olivier har. Detta ger egendomen möjlighet att köpa druvor och must från välskötta vingårdar och styra hela produktionen själva. Man har specialiserat sig på Côte de Beaune och Côte Chalonnaise men med tyngdpunkten kring byn Puligny-Montrachet. Det är också här som vineriet och egendomen ligger.

Under åren har Olivier även lyckats köpa mark i olika appellationer och den totala arealen uppgår nu till sexton hektar. Med tiden har Oliviers del av Domaine Leflaives vingårdar kommit tillbaka till honom. Vinifikationsarbetet söker ständigt att framhäva varje vingårds typicitet och terroir. Idag produceras både vita och röda viner från Bourgogne.

Leflaives stil kan med fördel beskrivas som elegant och tonvikt läggs ständigt på finess och komplexitet snarare än kraft. På senare år har vinmakaren Frank Grux höjt egendomens anseende ytterligare. Idag kan man hos Leflaive hitta både röda och vita cuvéer av absolut toppklass.

FRANKRIKE

De klassiska franska vindistrikten har varit och är fortfarande den stora förebilden för vinproducenter i hela världen

Frankrike kan stoltsera med viner i absolut världsklass i nästan samtliga stilar. Här finns stor mångfald av både jordmån och klimat med tre olika klimatzoner, maritimt, kontinentalt och medelhavsklimat. Terroir är det stora ledordet för många av Frankrikes vinproducenter dvs, kombinationen mellan klimat, jordmån och druva.

Fakta

Producent:

Olivier Leflaive

Vinmakare:

Franck Grux

Grundades:

1984

Land:

Frankrike

Region:

Bourgogne

Yta:

Ta kontakt

Polhemsgatan 20 A 112 36 Stockholm
info@johanlidbyvinhandel.se
08-792 03 50

Välkommen till Johan Lidby Vinhandel

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år.

ÄR DU 25 ÅR ELLER ÄLDRE?
NEJ