Svalt och elegant från Kaliforniens södra kust

Tyler Winery

Tyler är dedikerad till att producera viner med balans, där både struktur och nyans är tydliga. Vin ska vara elegant och ärligt, ha aromatisk renhet och strukturell komplexitet. För att på bästa sätt förmedla varje vingårdsläges individualitet är det modernt tänkande i första hand på egendomen, men med ett klassiskt tillvägagångssätt.

4805 CA-246, Lopmpoc, CA 93436, USA

www.tylerwinery.com/

Justin Tyler Willett, född och uppvuxen i Santa Barbara, startade Tyler Winery 2005, endast 24 år gammal. Han började med några få fat undangömda i hörnet av källaren där han arbetade som assisterande vinmakare. Sedan dess har egendomen växt i både storlek och rykte. Justin fokuserar på druvor från de berömda vingårdarna i Santa Barbra, inklusive den regionsdefinerande Sanford & Benedict i Santa Rita Hills. 2015 markerade början på ett nytt spännande kapitel när Justin och hans fru Amanda köpte mark i hjärtat av Santa Rita Hills, som skulle komma att bli deras familjehem, The Mae Vineyard. Justin hade tidigare arbetat med de närliggande vingårdarna och sett vilken potential det fanns på den här platsen. När det väl blev möjligt att köpa Mae Vineyard agerade han direkt. De började snabbt utveckla vingården och planterade Chardonnay och Pinot Noir samt en liten del Syrah. Så sent som 23 november 2021 köptes även den ikoniska Fiddlestix Vineyard. Förutom namnkunniga vingårdslägen så gör Justin även två fantastiska ”appellationsviner”, en Chardonnay från Santa Barbara County och en Pinot Noir från Santa Rita Hills.

”The unique combination of marine soils, a long mild growing season, and cool ocean influence make this a truly wonderful place for growing pinot noir and chardonnay.”
Justin Tyler Willett

USA

Den största vinproducerande delstaten är Kalifornien

Kalifornien, Oregon och Washington State är de tre största vinproducerande delstaterna i USA. Av dessa tre är Kalifornien störst. Med sin närhet till det kalla Stilla Havet i väster och den heta öknen i öster samt det nästan svenska klimatet i norra delarna och Mexico i söder finns det förutsättningar för många olika druvsorter och stilar. Från att tidigare ha gjort nästan enbart rika, superfruktiga och överväldigande viner finns det idag härligt eleganta och fräscha viner från olika jordmånstyper och klimat.

Fakta

Producent:

Tyler Winery

Vinmakare:

Justin Tyler Willet

Grundades:

2005

Land:

USA

Region:

Santa Barbara

Yta:

Ta kontakt

Polhemsgatan 20 A 112 36 Stockholm
info@johanlidbyvinhandel.se
08-792 03 50

Välkommen till Johan Lidby Vinhandel

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år.

ÄR DU 25 ÅR ELLER ÄLDRE?
NEJ