Arancini, eller små friterade risottobollar, kommer ursprungligen från Sicilien där fyllningarna ofta varierar. Haka på trenden och gör dina egna Arancini, det är inte svårt. Perfekt när du får lite risotto över, spar den i kylen så har du din förrätt klar, eller servera på buffén som mingelmat. Variationerna är oändliga – fyll med olika smakrika ostar, servera risotton som den är eller knaperstek lite bacon. Prova gärna mästerkocken Catarina Königs recept på Arancini med riven cheddarost – @matfashionistan. Specialgjort och exklusivt gjort till oss – tack, Catarina!
Gott är också att göra en dippsås till dina Arancini. Även här går det att variera – allt från aioli, till sötsur dippsås och het tomatsalsa eller bara en enkel sås med riven parmesan som blandas med Smetana eller Crème Fraiche och lite salt. Vilken blir din favorit?
Både vitt och rött går faktiskt bra, men beror mycket på dina tillbehör och din dippsås. Om du serverar dina Arancini helt naturell är vårt bästa tips ett vin med hög syra som bryter igenom den lite fetare risottobollen. Prova med Magic Mountain Riesling, Côtes du Jura eller en vit Bourgogne. Vill du hellre ha ett rött vin kommer Brancaia TRE passa utmärkt – ett medelfylligt italienskt vin som kommer matcha dina Arancini utmärkt.
Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år.