Recept

Krämig tortellinisoppa á la Sofia Henriksson

Tortellini! Mästerkocken Sofia Henriksson älskar att matcha mat med vin. Här har hon hittat en fantastisk kombo! Krämig, mumsig och lyxig tortellinisoppa med karamelliserad lök, champinjoner och parmesan som passar utmärkt med smakrika och kryddiga Monti Garbi Ripasso från Tenuta Sant’Antonio. Tips, ställ gärna vinet i kylen en stund innan servering och servera lite svalt.

Portioner:

2

Tortellini - pasta á la Sofia Henriksson
Ingredienser
  • 250 g små tortellini
  • 250 g färska champinjoner, halveras (eller mindre bitar om de är stora)
  • 3 st schalottenlökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 tsk rörsocker
  • smör att steka i
  • 2 dl vispgrädde
  • 2-3 dl tortellinivatten
  • 1 msk kyckling- eller svampfond
  • 1 dl finriven parmesanost
  • 1 msk japansk soja
  • 1 msk dijonsenap
  • svartpeppar och salt
  • Saft från citron
  • Hackad persilja

Gör så här:

1. Skiva löken och stek i smör tills den blir riktigt mjukt. Efter ca 15 min, höj temperaturen något tills löken blir lite gyllene. Tillsätt rörsocker och salt. Karamellisera löken. Lägg åt sidan.

2. Skiva champinjonerna och finhacka vitlöken. Börja med att steka champinjonerna och när allt vätska ångat bort tillsätts smör och vitlök. Stek lite till och lägg ner den karamelliserade löken igen. Häll på grädde och fond.

3. Koka tortellinin enligt anvisningarna. Ta lite av pastavattnet i såsen. Tillsätt dijonsenap och soja, samt svartpeppar, lite citronsaft. Smaka av och addera ev. lite salt i såsen. I med tortellinin, på med parmesan och rör om. Toppa med persilja. Smaka gärna av tillsammans med vinet för att anpassa sälta och syra efter smak!

Ta kontakt

Polhemsgatan 20 A 112 36 Stockholm
info@johanlidbyvinhandel.se
08-792 03 50

Välkommen till Johan Lidby Vinhandel

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år.

ÄR DU 25 ÅR ELLER ÄLDRE?
NEJ