Kycklingpasta med svamp och örter
Krämig och god pasta med kyckling, portabellosvamp, örter och parmesan. Enkel och god. Gör den helt vegetarisk utan kycklingen, addera mer svamp istället. Pasta med kyckling passar perfekt till ett glas Monti Garbi Ripasso från Tenuta Sant’Antonio i vackra Veneto. Ställ gärna vinet i kylen en liten stund innan servering, då blir det som allra bäst.
4
Ingredienser
- ca 800g urbenad kycklingklubba
- 3 dl kycklingbuljong
- 2 st medelstora portabellosvampar, skivade
- 2 st schalottenlökar, skivade
- 1 msk hackad färsk timjan
- 150 g smör
- hyvlad parmesan
Gör så här:
1. Dela och stek kycklingen i mindre bitar – lägg åt sidan
2. Skiva schalottenlök, skiva portabello, hacka gräslök, plocka timjan. Bryn i samma panna som kycklingen, inkl. vitlöken. Häll på kycklingbuljongen och låt koka ihop en stund innan du tar ut vitlöksklyftorna. Tillsätt smör, lite citron och smaka av med salt och peppar. Låt sjuda under tiden som pastan kokar.
3. Koka pastan, gärna bred pasta, enligt anvisningarna på paketet.
4. Lägg tillbaka kycklingen i såsen, låt den puttra lite till. Tillsätt pastan och lägg upp snyggt på en tallrik.
5. Hyvla lite parmesan, med en osthyvel eller skalkniv. Ringla lite olja över och strö lite hackad körvel över. Toppa pastan med parmesanen.