Lammracks med rostad potatis och spenatsallad
Lammracks som smälter i munnen tillsammans med rostade potatisar, oliver och en spenatsallad. Servera gärna med en matvänlig Pinot Noir från Sancerre och bröderna Champault. Vinet har en elegant karaktär och en härligt fräsch örtighet.
4

Ingredienser
- 800 g - 1 kg lammracks
- 1 kg potatis
- 2 dl urkärnade svarta oliver
- 6 st. skalade vitlöksklyftor
- 1 msk hackad färsk rosmarin
- 2 msk hackad bladpersilja
- 50 g smör
- 0,5 dl olivolja
- 1 dl hemgjord rödvinssky
- 50 g babyspenat
- 0,5 dl grovriven parmesan
- Salt
- Peppar
Gör så här:
1. Bryn lammracken i en het panna, avsluta med en matsked smör, en kvist rosmarin och två vitlöksklyftor. Kör klart i ugn 90 grader på ugnen och 56–58 grader innertemperatur. Låt vila ca 15 minuter innan du skär upp dem.
2. Rosta potatisen tills de är mjuka på 200 grader i ugnen tillsammans med smör, olivolja, fyra vitlöksklyftor, salt, peppar och rosmarin. När potatisen är mjuk, stöt den med en potatisstöt eller en stor gaffel, avsluta med den hackade persiljan och oliver. Smaka av med salt och peppar.
3. Dressa spenaten med en matsked god olivolja, ett varv från pepparkvarnen och avsluta med parmesanen.