Recept

Lammracks med rostad potatis, spenatsallad och grillade oliver

Lammracks som smälter i munnen tillsammans med rostade potatisar, grillade oliver och en spenatsallad. Lägg på grillen eller kör i ugnen. Bjud på ett mörkfruktigt rött vin. Friskt och kryddigt, så kommer passa perfekt tillsammans med både lamm och rostad potatis. Servera tillsammans med sydfransosen Château de la Liquière, gärna lite sval.

Portioner:

4

Lammracks
Ingredienser
  • 800 g - 1 kg lammracks
  • 1 kg potatis
  • 2 dl urkärnade svarta oliver
  • 6 st. skalade vitlöksklyftor
  • 1 msk hackad färsk rosmarin
  • 2 msk hackad bladpersilja
  • 50 g smör
  • 0,5 dl olivolja
  • 1 dl hemgjord rödvinssky
  • 50 g babyspenat
  • 0,5 dl grovriven parmesan
  • Salt
  • Peppar

Gör så här:

1. Bryn lammracken i en het panna, avsluta med en matsked smör, en kvist rosmarin och två vitlöksklyftor. Kör klart i ugn 90 grader på ugnen och 56–58 grader innertemperatur. Låt vila ca 15 minuter innan du skär upp dem. Eller lägg dem på grillen om det är bra grillväder.

2. Rosta potatisen tills de är mjuka på 200 grader i ugnen tillsammans med smör, olivolja, fyra vitlöksklyftor, salt, peppar och rosmarin. När potatisen är mjuk, stöt den med en potatisstöt eller en stor gaffel. Avsluta med den hackade persiljan och oliver. Smaka av med salt och peppar.

3. Dressa spenaten med en matsked god olivolja, ett varv från pepparkvarnen och avsluta med parmesanen.

Grillade oliver
4. Lägg träspetten i blöt innan du trär upp oliverna. Pensla med olivolja och lite örter. Lägg på grillen, vände ett par gånger så de får lite färg och servera till lammet.

Ta kontakt

Polhemsgatan 20 A 112 36 Stockholm
info@johanlidbyvinhandel.se
08-792 03 50

Välkommen till Johan Lidby Vinhandel

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år.

ÄR DU 25 ÅR ELLER ÄLDRE?
NEJ