Recept

Rostad färskpotatis med spenat och tryffelpeccorino

Färskpotatis när den är som bäst! Rostad i ugn och tillsammans med tryffelpecorino så blir det här helt galet gott, allas favorit – vi lovar! Bra tillbehör till det du grillar. Passar utmärkt till smakrika och mustiga viner såsom Château Ponzac.

Portioner:

4

Rostad färskpotatis i ugnen
Ingredienser
  • Färskpotatis
  • Smör
  • Olivolja
  • 3 vitlöksklyftor
  • En rosmarinkvist
  • En påse färsk spenat
  • Salt och peppar

Gör så här:

1. Dela färskpotatisen i halvor.

2. Lägg potatis på en plåt eller rostfri form tillsammans med smör och olivolja, blanda runt ordentligt. Lägg i hela vitlöksklyftor och en rosmarinkvist. Rosta i ugnen på 200 grader i ca 15 minuter. När potatisen är klar plocka ur rosmarin och vitlöksklyftor.

3. Lägg den färska spenaten i en skål. Häll över den varma rostade potatisen och blanda runt försiktigt, så blir spenaten ljummen men behåller fortfarande sin spänst.

4. Riv över tryffelosten och servera tillsammans med valfritt protein. Gärna något gott från grillen tillsammans med ett krämigt olivsmör (se separat recept).

Ta kontakt

Polhemsgatan 20 A 112 36 Stockholm
info@johanlidbyvinhandel.se
08-792 03 50

Välkommen till Johan Lidby Vinhandel

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år.

ÄR DU 25 ÅR ELLER ÄLDRE?
NEJ