Recept

Räkor, örtcrème och krutonger

Förrätt med räkor i en perfekt kombination med den fantastiskt gröna och sköna örtcrèmen. Enkelt och gott! Servera som förrätt eller som ett litet tilltugg. Crèmen är också perfekt att förbereda, minst några timmar men gärna att den får stå och gotta till sig i kylen över natten! Örtigheten och syran i crèmen passar utmärkt till Sancerre Les Pierris Rosé från bröderna Champault eller Bourgogne Blanc Jurassique från Brocard. Förrätt med räkor = Succé!

Förrätt med räkor
Ingredienser
  • 4 dl skalade räkor
  • 1 dl majonnäs
  • 1 dl crème fraiche
  • 3 msk hackad dill
  • 2 msk finskuren gräslök
  • 1 msk hackad dragon
  • zest och saft av en halv citron
  • 1 dl smörstekta krutonger
  • salt och peppar

Gör så här:

1. Blanda alla ingredienser förutom räkor och krutonger. Smaka av med salt, peppar och eventuellt lite mer citronsaft. Gör gärna crèmen några timmar eller dagen före, då hinner fler smaker från örter och citronzest fälla ut i crèmen när den får stå och gotta till sig lite.

2. Lägg crèmen i botten på ett glas eller tallrik och garnera med räkor, krutonger och eventuellt några dillkvistar och/eller salladsblad. Fint som förrätt eller som tilltugg.

Ta kontakt

Polhemsgatan 20 A 112 36 Stockholm
info@johanlidbyvinhandel.se
08-792 03 50

Välkommen till Johan Lidby Vinhandel

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år.

ÄR DU 25 ÅR ELLER ÄLDRE?
NEJ