Potatiskaka med Västerbottensost
Gott med potatiskaka till det mesta, passar till fisk, fågel, kött eller grönsaksrätter. Välj det du tycker bäst om. Enkelt recept som nästan sköter sig själv i stekpannan och i ugnen. En inspiration från den schweiziska klassiska rätten Rösti. Här är vinkocken Anders variant med skivade potatisar istället.
4

Ingredienser
- 10 medelstora fasta potatisar
- 200 g smör
- 150 g riven Västerbottensost
- Salt och peppar
Gör så här:
1. Skala och skiva potatisen tunt, cirka 3 millimeter. Riv osten. Sätt ugnen på 175 grader varmluft.
2. Smält 150 g smör i en stekpanna. Bred ut hälften av potatisen i stekpannan, salta och peppra sprid ut den rivna osten. Lägg på resterande potatis och salta och peppra.
3. Klicka på det resterande av smöret över det översta potatislagret. Sätt stekpannan på medelhög värme och stek till det understa lagret börjar få fin gyllene färg utan att vända runt potatisen.
4. Ställ in stekpannan med potatisen i ugnen i ca 30 minuter, tills potatisen är mjuk.
5. Låt potatiskakan svalna i stekpannan i ca 30 minuter. Vänd därefter upp på en tallrik och servera.
Passar till det mesta! Fisk, kött eller grönsaksrätter.