Ankbröst med rödlökscrème och ugnsbakade rotfrukter
Anka med rotfrukter och rödlökscrème! Perfekt tillagade ankbröst som smälter i munnen serveras tillsammans med en len rödlökscrème, detta blir en fantastiskt trevlig middag! Servera ankbrösten med rotfrukter och rödlökscrèmen tillsammans med ett fruktigt rött vin, såsom en sval Pinot Noir från Kalifornien, så blir helheten ett faktum. Vi rekommenderar Central Coast Pinot Noir från Calera Wines.
4
Ingredienser
- 4 st ankbröst
- 5 st skivade rödlökar
- 4 dl rött vin
- 1/2 dl balsamvinäger
- 25 g smör
- Rotfrukter efter smak (som potatis, palsternacka, morötter, betor)
- Salt och peppar
Gör så här:
1. Börja med rotfrukterna. Skär dem i klyftor och lägg dem på en plåt med rikligt med olja. Salta och peppra. Ställ i ugnen på ca 200 grader i 45 minuter eller tills de är lagom krispiga.
2. Bryn ankbrösten i en panna. Stek till 55 grader innertemperatur på 100 grader i ugnen. Låt vila ca 10 minuter.
3. Sautera löken i smöret. Slå på vinet och vinägern. Låt koka ihop tills nästan ingen vätska finns kvar. Mixa det till en slät puré.
4. Skär upp ankbrösten – ca ett per person. Lägg upp på varsin tallrik och servera anka med rotfrukter och rödlökscrème.