Recept

Potatiskaka med Comtéost

Gott med potatiskaka till det mesta, passar till fisk, fågel, kött eller grönsaksrätter. Välj det du tycker bäst om. Enkelt recept som nästan sköter sig själv i stekpannan och i ugnen. En inspiration från den schweiziska klassiska rätten Rösti. Här är vinkocken Anders variant med skivade potatisar istället.

Portioner:

4

Potatiskaka med comtéost
Ingredienser
  • 10 medelstora fasta potatisar
  • 200 g smör
  • 150 g riven Comtéost
  • Salt och peppar

Gör så här:

1. Skala och skiva potatisen tunt, cirka 3 millimeter. Riv osten. Sätt ugnen på 175 grader varmluft.

2. Smält 150 g smör i en stekpanna. Bred ut hälften av potatisen i stekpannan, salta och peppra sprid ut den rivna osten. Lägg på resterande potatis och salta och peppra.

3. Klicka på det resterande av smöret över det översta potatislagret. Sätt stekpannan på medelhög värme och stek till det understa lagret börjar få fin gyllene färg utan att vända runt potatisen.

4. Ställ in stekpannan med potatisen i ugnen i ca 30 minuter, tills potatisen är mjuk.

5. Låt potatiskakan svalna i stekpannan i ca 30 minuter. Vänd därefter upp på en tallrik och servera.

Passar till det mesta! Fisk, kött eller grönsaksrätter.

Ta kontakt

Polhemsgatan 20 A 112 36 Stockholm
info@johanlidbyvinhandel.se
08-792 03 50

Välkommen till Johan Lidby Vinhandel

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år.

ÄR DU 25 ÅR ELLER ÄLDRE?
NEJ