Recept

Örtig Coleslaw

Coleslaw! Ett klassiskt och alltid gott tillbehör till hamburgare med pommes. Här en lite annorlunda variant med en fräsch och krämig örtmajonnäs. Piffa hamburgerkvällen med en ny sorts coleslaw. Dessutom är den perfekt att förbereda några timmar innan, minst två och sen ta med ut till grillen! Till våra burgare bjuder är det perfekt med Scatena Brothers Zinfandel i glaset. Tips på en riktigt god och enkel dippsås hittar du här!

>> Enkel dippsås

Coleslaw
Ingredienser
  • 500 g strimlad vitkål eller spetskål
  • 2 dl majonnäs
  • 1 dl Crème Fraiche
  • 1/2 dl olivolja
  • 1 dl grovhackad bladpersilja
  • 2 msk plockad timjan
  • 1 msk hackad rosmarin
  • Zest och saft från 1/2 citron
  • 1 msk salt
  • 1/2 dl rödvinsvinäger

Gör så här:

1. Strimla kålen fint, gärna med mandolin. Blanda vinäger och salt och låt kålen marinera i minst två timmar. Häl därefter av all vätska.

2. Mixa bladpersilja, timjan och rosmarin tillsammans med olivoljan. Blanda ihop med majonnäs och crème fraiche.

3. Lägg kålen i en stor skål. Häll örtsåsen över och blanda väl. Smaksätt med citron, salt och peppar. Låt gärna din coleslaw stå och dra i minst två timmar innan den serveras.

Ta kontakt

Polhemsgatan 20 A 112 36 Stockholm
info@johanlidbyvinhandel.se
08-792 03 50

Välkommen till Johan Lidby Vinhandel

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år.

ÄR DU 25 ÅR ELLER ÄLDRE?
NEJ