Koreansk friterad kyckling
Här kommer ett recept på en otroligt läcker friterad kyckling. Kräver lite planering och förberedelser dagen innan men det får du igen genom att detta blir en fantastiskt god måltid. Servera tillsammans med nykokt jasminris, en sötstark jordnöts- och Gochujangsås samt en asiatiskt inlagd gurka. Styrkan i både sås och gurka går att variera. Servera ett lite sötare vitt vin med bra syra till, såsom Leitz Dragonstone. Kombinationen är fantastisk!
4
Ingredienser
- ca 500 g kycklinglårfilé
- 3 dl naturell yoghurt
- 1 dl vatten
- 1 msk ingefära
- ca 1,5 dl maizenamjöl
- ca 1,5 dl potatismjöl
Gör så här:
1. Dag 1: Skär kycklingen i lagom stora bitar. Blanda yoghurt, vatten, riven ingefära och salt i en stor bunke. Lägg i kycklingen och låt den marinera i kylen i minst 12 timmar.
2. Dag 2: Häll av yoghurten försiktigt och torka kycklingen på hushållspapper. Blanda maizena och potatismjöl i en stor form. Vänd ner kycklingbitarna i mjölblandningen. Värm upp gott om naturell olja i en kastrull eller stekpanna, se till att hålla en temperatur på ca 190 grader. Fritera kycklingen.
Servera friterad kyckling tillsammans med jordnöts- och Gochujangsås, nykokt jasminris och asiatisk inlagd gurka.