Rosmarin- och citronstekta kycklinglår
Rosmarin- och citronstekta kycklinglår med en härlig rödlökskräm är perfekt att bjuda som en matig sallad eller utmärkt att packa ner i picknickkorgen när årstiden kallar på picknick. Gott med både Pinot Noir eller Callet från Mallorca.
4

Ingredienser
- ca 500 g stekta och urbenade kycklinglår
- 200 g färskost
- 2 dl blandade örter (ex. persilja, timjan, dragon, libbsticka)
- 5 st medelstora rödlökar
- 2 dl rött vin
- 0,5 dl balsamvinäger
- 25 g smör
- Svartpeppar
- Salt
- Ev. en nypa socker
Gör så här:
1. Stek urbenade kycklinglår och krydda med citronzest och rosmarin.
Rödlökscrème
2. Blanda färskosten och örterna. Smaka av med salt, peppar och citronsaft.
3. Skiva löken tunt. Sautera den mjuk i smör och lite salt.
4. Häll på vin och vinäger och låt det koka in i löken nästan helt och hållet. Mixa till en slät crème. Smaka av med salt och peppar. Tycker du att crèmen blir för syrlig, bryt av med lite socker.
5. Servera kycklingen tillsammans med en sallad eller lägg den på en smörgås och ta med ut i picknickkorgen.