Recept

Pepparkakor med grönmögelost

Pepparkakor med ost är ju alltid en klassiker och passar till de flesta tillfällen. Tips! Blanda grönmögelosten med lite färskost tills du får en len och fin kräm. För att få en lite mer grön färg kan man addera några droppar med grön karamellfärg. Blanda alltihop väl och lägg en liten klick av osten på varje pepparkaka. Servera gärna ett glas Fonseca Guimaraens Vintage Port 2008 till så är succén given.

Pepparkakor och Fonseca portvin
Ingredienser
  • Pepparkakor
  • Grönmögelost
  • Färskost (typ Philadelphiaost)
  • Grön karamellfärg

Gör så här:

1. Lägg upp dina pepparkakor på ett stort fat.

2. Blanda grönmögelosten med en liten klick färskost. Ta lite färskost i taget så att inte röran blir för lös.

3. För grönare färg, addera några droppar grön karamellfärg.

4. Lägg en liten klick av oströran på varje pepparkaka.

5. Servera pepparkakor tillsammans med ett glas portvin från Fonseca.

Ta kontakt

Polhemsgatan 20 A 112 36 Stockholm
info@johanlidbyvinhandel.se
08-792 03 50

Välkommen till Johan Lidby Vinhandel

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år.

ÄR DU 25 ÅR ELLER ÄLDRE?
NEJ