Recept

Chokladterrin med portvinskokta körsbär

Portioner:

6

Ingredienser
  • 250 g mörk choklad
  • 125 g smör
  • 75 g honung
  • 3 st ägg
  • 2,5 dl portvin
  • 2,5 dl rödvin
  • 125 g socker
  • 1 kanelstång
  • 3-6 kardemummakärnor
  • 500 g körsbär (urkärnade)

Gör så här:

Chokladterrin

1. Smält choklad, smör och honung i vattenbad.

2. Blanda i äggulorna en i taget. Vispa vitorna till hårt skum och vänd ner i smeten.

3. Häll i en form och låt stelna i kylskåp under natten.

Portvinskokta körsbär

1. Koka upp alla ingredienser till lagen i en kastrull.

2. Tillsätt körsbären och koka upp igen. Låt svalna och låt dra i minst ett dygn.

Skär chokladterrinen i centimentertjocka skivor med en varm kniv och servera med körsbären och ett glas Fonseca Bin 27 eller Fonseca Guimaraens Vintage Port.

 

Ta kontakt

Polhemsgatan 20 A 112 36 Stockholm
info@johanlidbyvinhandel.se
08-792 03 50

Välkommen till Johan Lidby Vinhandel

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år.

ÄR DU 25 ÅR ELLER ÄLDRE?
NEJ