Recept

Portvinssangria

Portvinssangria är inte bara läskande gott och enkelt utan även helt perfekt till sommarminglet då du kan göra mycket på en gång. Tips! Genom att lägga isen i glasen istället för i karaffen kan du förbereda enklare och sangrian blir inte vattnig!

Varsågod – här kommer ett klassiskt recept på Sangria men med den spännande twisten med Portvin från Fonseca. Att använda portvin ger drinken en fylligare smak och en fräsch sötma, skål!

Portioner:

6

Portvinssangria
Ingredienser
  • 1/2 flaska rött vin
  • 1/2 flaska Fonseca Guimaraens Vintage Port 2012
  • 6 cl Cognac eller Brandy typ Delamain Pale & Dry
  • 8 cl sockerlag
  • 1 paket frysta jordgubbar
  • 2-3 apelsiner
  • Fruktsoda/sprite
  • Extra is vid behov

Sockerlag med kryddor

2 dl vatten
2 dl strösocker
Lägg ner kanelstång, stjärnanis och nejlikor och koka upp, sila bort kryddorna innan servering.

Gör så här:

1. Skär upp ungefär hälften av jordgubbarna och spar resten hela.

2. Skär apelsinerna i bitar, behåll skalet på.

3. Blanda vin, portvin från Fonseca och cognac i en karaff.

4. Tillsätt delade jordgubbar, hela jordgubbar och apelsinbitarna, samt is vid behov.

5. Smaka av med fruktsoda eller sprite.

6. Dekorera din portvinssangria med apelsinskal, mynta och färska jordgubbar.

>> Läs mer om Fonseca Porto och Cognacshuset Delamain här.

Ta kontakt

Polhemsgatan 20 A 112 36 Stockholm
info@johanlidbyvinhandel.se
08-792 03 50

Välkommen till Johan Lidby Vinhandel

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år.

ÄR DU 25 ÅR ELLER ÄLDRE?
NEJ