Portvinssangria
Portvinssangria är inte bara läskande gott och enkelt utan även helt perfekt till sommarminglet då du kan göra mycket på en gång. Tips! Genom att lägga isen i glasen istället för i karaffen kan du förbereda enklare och sangrian blir inte vattnig!
Varsågod – här kommer ett klassiskt recept på Sangria men med den spännande twisten med Portvin från Fonseca. Att använda portvin ger drinken en fylligare smak och en fräsch sötma, skål!
6

Ingredienser
- 1/2 flaska rött vin
- 1/2 flaska Fonseca Guimaraens Vintage Port 2012
- 6 cl Cognac eller Brandy typ Delamain Pale & Dry
- 8 cl sockerlag
- 1 paket frysta jordgubbar
- 2-3 apelsiner
- Fruktsoda/sprite
- Extra is vid behov
Sockerlag med kryddor
2 dl vatten
2 dl strösocker
Lägg ner kanelstång, stjärnanis och nejlikor och koka upp, sila bort kryddorna innan servering.
Gör så här:
1. Skär upp ungefär hälften av jordgubbarna och spar resten hela.
2. Skär apelsinerna i bitar, behåll skalet på.
3. Blanda vin, portvin från Fonseca och cognac i en karaff.
4. Tillsätt delade jordgubbar, hela jordgubbar och apelsinbitarna, samt is vid behov.
5. Smaka av med fruktsoda eller sprite.
6. Dekorera din portvinssangria med apelsinskal, mynta och färska jordgubbar.
>> Läs mer om Fonseca Porto och Cognacshuset Delamain här.