Recept

Örtig kyckling med parmesandressing

Läcker och lättlagad örtig kyckling med örtiga smaker. Servera med en ljummen sallad och en parmesandressing samt ett glas av det eleganta och smakrika vinet från Michael Cruse – Monkey Jacket finns tillgängligt i Vinklubben, för dig som är medlem!

Örtig kyckling
Ingredienser
  • 1 st hel kyckling
  • 1 dl bladpersilja
  • 2 msk rosmarin
  • 2 msk backtimjan
  • 75 g rumstempererat smör
  • Zest av en citron
  • Salt och svartpeppar
  • Potatis
  • Gula betor
  • Färsk bladspenat
  • 1 dl majonnäs
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 dl parmesan
  • 1 msk citronsaft

Gör så här:

Örtig kyckling
1. Sätt ugnen på 250 grader.

2. Hacka bladpersiljan och rosmarin. Plocka backtimjan och blanda sedan alla ingredienser samt smöret väl till ett kryddsmör.

3. Gör ett snitt i kycklingen där lår möter bröst och späcka mellan skinn och kött med smöret.

4. Sätt in kycklingen i ugnen och sänk temperaturen till 100 grader. Sätt en termometer i den tjocka delen av bröstet och låt den bli 68 grader. Låt vila ca 20 minuter innan du skär upp kycklingen.

Ljummen sallad
Dela potatis och betor i klyftor. Lägg dem i en ugnsfast form och ringla lite olivolja över, salt och peppar. Rosta i ugnen tills de får en fin färg. Vänd ner färsk bladspenat och häll parmesandressingen över.

 

Ta kontakt

Polhemsgatan 20 A 112 36 Stockholm
info@johanlidbyvinhandel.se
08-792 03 50

Välkommen till Johan Lidby Vinhandel

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år.

ÄR DU 25 ÅR ELLER ÄLDRE?
NEJ