Örtig kyckling med parmesandressing
Läcker och lättlagad örtig kyckling med örtiga smaker. Servera med en ljummen sallad och en parmesandressing samt ett glas sval Pinot Noir, exempelvis från Calera.

Ingredienser
- 1 st hel kyckling
- 1 dl bladpersilja
- 2 msk rosmarin
- 2 msk backtimjan
- 75 g rumstempererat smör
- Zest av en citron
- Salt och svartpeppar
- Potatis
- Gula betor
- Färsk bladspenat
- 1 dl majonnäs
- 1 dl crème fraiche
- 1 dl parmesan
- 1 msk citronsaft
Gör så här:
Örtig kyckling
1. Sätt ugnen på 250 grader.
2. Hacka bladpersiljan och rosmarin. Plocka backtimjan och blanda sedan alla ingredienser samt smöret väl till ett kryddsmör.
3. Gör ett snitt i kycklingen där lår möter bröst och späcka mellan skinn och kött med smöret.
4. Sätt in kycklingen i ugnen och sänk temperaturen till 100 grader. Sätt en termometer i den tjocka delen av bröstet och låt den bli 68 grader. Låt vila ca 20 minuter innan du skär upp kycklingen.
Ljummen sallad
Dela potatis och betor i klyftor. Lägg dem i en ugnsfast form och ringla lite olivolja över, salt och peppar. Rosta i ugnen tills de får en fin färg. Vänd ner färsk bladspenat och häll parmesandressingen över.
Parmesandressing
1 dl majonnäs
1 dl crème fraiche
1 dl finriven parmesan
1 msk citronsaft
Svartpeppar och eventuellt salt (parmesanen ger en del salt smak)
Blanda alla ingredienser och låt stå och dra i minst 2 timmar.