Örtig kyckling med parmesandressing
Läcker och lättlagad örtig kyckling med örtiga smaker. Servera med en ljummen sallad och en parmesandressing samt ett glas av det eleganta och smakrika vinet från Michael Cruse – Monkey Jacket finns tillgängligt i Vinklubben, för dig som är medlem!
Ingredienser
- 1 st hel kyckling
- 1 dl bladpersilja
- 2 msk rosmarin
- 2 msk backtimjan
- 75 g rumstempererat smör
- Zest av en citron
- Salt och svartpeppar
- Potatis
- Gula betor
- Färsk bladspenat
- 1 dl majonnäs
- 1 dl crème fraiche
- 1 dl parmesan
- 1 msk citronsaft
Gör så här:
Örtig kyckling
1. Sätt ugnen på 250 grader.
2. Hacka bladpersiljan och rosmarin. Plocka backtimjan och blanda sedan alla ingredienser samt smöret väl till ett kryddsmör.
3. Gör ett snitt i kycklingen där lår möter bröst och späcka mellan skinn och kött med smöret.
4. Sätt in kycklingen i ugnen och sänk temperaturen till 100 grader. Sätt en termometer i den tjocka delen av bröstet och låt den bli 68 grader. Låt vila ca 20 minuter innan du skär upp kycklingen.
Ljummen sallad
Dela potatis och betor i klyftor. Lägg dem i en ugnsfast form och ringla lite olivolja över, salt och peppar. Rosta i ugnen tills de får en fin färg. Vänd ner färsk bladspenat och häll parmesandressingen över.