Recept

Nässelsoppa med halstrade pilgrimsmusslor

Våren är snart här och de första nässlorna för säsongen går snart att plocka! Gör Nässelsoppa med halstrade pilgrimsmusslor, passar både som för- eller varmrätt och går även utmärkt att göra helt vegetariskt om du tar bort pilgrimsmusslorna!

Servera gärna soppan tillsammans med en härlig Sauvignon Blanc från Sancerre. Detta recept har Vinkocken gjort speciellt för att matcha Clos du Roy – skål!

Nässelsoppa med halstrade pilgrimsmusslor
Ingredienser
  • 8 st pilgrimsmusslor
  • 400 gram förvällda nässelblad
  • 2 skivade schalottenlökar
  • 2 dl vitt vin
  • 8 dl ljus kycklingbuljong
  • 2 msk smör
  • 2 dl grädde

Gör så här:

1. Förväll nässelbladen genom att koka dem hastigt och sedan kyla ned dem, ställ åt sidan tills senare.

2. SSkiva Schalottenlöken och svetta den i smöret. Tillsätt vin och låt reducera tills knappt hälften av vinet återstår.

3. Tillsätt kycklingbuljong och låt sjuda i ca 10 minuter, häll sedan i grädden och fortsätt sjuda i ca 5 minuter.

4. Lägg i de förvällda nässelbladen och dra bort grytan från spisen i ca 10 minuter.

5. Mixa med en stavmixer eller i en kannmixer tills soppan blir slät. Smaksätt med salt, peppar och eventuellt lite citronsaft.

6. Halstra sedan pilgrimsmusslorna hastigt i olivolja.

7. Servera pilgrimsmusslorna i en djup tallrik och häll i soppan.

Tips! Receptet Nässelsoppa med halstrade pilgrimsmusslor har Vinkocken Anders tagit fram speciellt för att passa perfekt till vinet Clos du Roy, en Sancerre från Domaine Champault. Liknande viner passar självklart också bra!

Ta kontakt

Polhemsgatan 20 A 112 36 Stockholm
info@johanlidbyvinhandel.se
08-792 03 50

Välkommen till Johan Lidby Vinhandel

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år.

ÄR DU 25 ÅR ELLER ÄLDRE?
NEJ