Recept

Grön ärtsoppa

Grön ärtsoppa lagas både snabbt och enkelt med frysta ärtor, dessutom har ni nog det mesta av ingredienserna hemma. Servera tillsammans med en bit rökt lax och crème fraiche med pepparrot så blir det en perfekt middag, eller i en mindre portion som en förrätt. Lite extra härlig blir soppan med en bit av ett gott nybakat surdegsbröd!

Ett kylt glas vitt vin passar också utmärkt till, testa exempelvis det portugisiska vita vinet Aphros Loureiro eller det italienska vinet Garbi Soave med härligt solmogna smaker. Detta blir gott, snyggt och enkelt fixat!

Portioner:

4

Grön ärtsoppa
Ingredienser
  • 1 liter ljus kycklingbuljong
  • 1/2 dl skivad schalottenlök
  • 3 dl grädde
  • 250 g frysta gröna ärtor
  • 1 dl torrt vitt vin
  • 25 g smör
  • Salt och peppar

Gör så här:

1. Sautera löken i smöret, slå på vitt vin och låt reducera tills cirka hälften av vinet återstår.

2. Tillsätt buljongen och låt koka på svag värme i ca 10 minuter. Tillsätt därefter grädde och koka på svag värme i ca 5 minuter.

3. Addera de frysta ärtorna och låt koka upp. Mixa i en kannmixer eller med en mixerstav. Smaka av med salt och peppar, sila sedan soppan.

4. Servera grön ärtsoppa tillsammans med ett gott nygräddat surdegsbröd.

Ta kontakt

Polhemsgatan 20 A 112 36 Stockholm
info@johanlidbyvinhandel.se
08-792 03 50

Välkommen till Johan Lidby Vinhandel

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år.

ÄR DU 25 ÅR ELLER ÄLDRE?
NEJ