Gurksoppa med ostron
Gurksoppa! Lite ovanligt kanske men den här soppan är både god och fräsch. Soppan förbereds nästan helt och hållet kvällen innan, vilket gör den perfekt att bjuda på, dessutom serveras den kall vilket gör det ännu enklare den dagen soppan ska serveras! Som pricken över i:et serveras den med ostron och toppas med lite hackad gräslök. Gurksoppa är perfekt som förrätt tillsammans med en god, nybakad surdegsbaguette. Våga prova och servera med ett glas Chablis från Jean-Marc Brocard.
4
Ingredienser
- 12 st öppnade ostron
- 4 st medelstora gurkor
- 3 msk olivolja
- 2 msk citronsaft
- 2 msk hackad gräslök
- Svartpeppar
- Salt
Gör så här:
Förbered dag 1
1. Skala tre av gurkorna och skär dem i grova bitar.
2. Mixa gurkbitarna i en matberedare med ½ msk salt. Häng sedan i en silduk och låt rinna av över natten.
3. Smaka av med salt, peppar, citronsaft och ostronjos.
Dag 2
4. Skala den sista gurkan och tärna eller kula gurkköttet.
5. Dela upp gurkan och ostron i fyra djupa tallrikar eller koppar. Slå på den kalla soppan och garnera med gräslök och olivolja. Servera tillsammans med ett gott surdegsbröd och servera ett glas Chablis till!