Recept

Lökkompott

Lökkompott är ett fantastiskt gott tillbehör och passar till så mycket! Prova till en härlig hamburgare eller till en grillad kyckling med rotfrukter. Lägg ett par paprikor och kanske en aubergine på grillen och servera lökkompott till, en mycket bra vegetarisk kombo!

Enkelt och snabbt att laga och om det blir över kan du spara till nästa middag. Den får gärna stå några dagar i kylen, alltså perfekt att förbereda långt innan! Ps. Zinfandel till hamburgaren är väldigt gott och till både kyckling och grönsaker serverar vi gärna Weemala Shiraz från australienske producenten Logan.

Portioner:

4-6

Lökkompott
Ingredienser
  • 1 kg tunt skivad rödlök
  • 4 dl rött vin
  • 1 dl balsamvinäger
  • 25 g smör
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här:

1. Skiva rödlöken tunt, gärna med mandolin. Sautera den i smöret så att den blir mjuk. Tillsätt rött vin och vinäger. Låt koka ihop långsamt.

2. När all vätska har kokat in i löken är kompotten färdig.

3. Låt gärna lökkompotten “mogna” i kylen i ca tre dagar innan servering.

Tips!
Lökkompott är ett mycket bra och gott tillbehör som passar till fågel, ljust och mörkt kött och grillade grönsaker. Eller varför inte till en hamburgare?

Ta kontakt

Polhemsgatan 20 A 112 36 Stockholm
info@johanlidbyvinhandel.se
08-792 03 50

Välkommen till Johan Lidby Vinhandel

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år.

ÄR DU 25 ÅR ELLER ÄLDRE?
NEJ