Revbensspjäll
Smakrika och saftiga revbensspjäll som med fördel förbereds dagen innan. Servera lätt uppvärmda tillsammans med ugnsrostade rotfrukter eller en matig sallad med rostade betor, nötter samt färsk spenat. Servera gärna ett kraftigare rött vin såsom exempelvis Sonoma County Zinfandel från Seghesio. Zinfandel! Magiskt!
4
Ingredienser
- 1 kg tjocka revbensspjäll
- 3 msk salt
- 2 msk socker
- 0,5 dl honung
- 1 dl BBQ-sås
- 2 dl balsamvinäger
- 0,5 dl tomatpuré
- 1 msk gula senapsfrön
- 2 msk hackad rosmarin
- 3 msk hackad timjan
- 2 st finhackade vitlöksklyftor
Gör så här:
1. Blanda salt och socker. Strö över revbenen låt dem stå över natten.
2. Karamellisera honungen i en kastrull på hög värme. Den ska bli bronsbrun, men passa noga så att den inte bränns vid.
3. Tillsätt resten av ingredienserna och reducera till ca ¼ återstår. Spola av spjällen i kallt vatten och torka av dem. Lägg dem i en ugnssäker form och slå över glacen. Vänd runt spjällen så att de täcks helt.
4. Täck formen med tre lager plastfolie eller lock och baka i ugn på 90 grader i ca åtta timmar.
5. Lyft spjällen ur formen och reducera buljongen som blivit till en glace. Dela spjällen och pensla med glacen.
Servera tillsammans med ugnsrostade rotfrukter eller en matig sallad med olika sorters rostade betor, nötter och färsk spenat.
Tips!
Om du behöver ugnen på dagen – kör spjällen över natten.